Fudbal

Direktno.rs

26. 07. 2022. 06:00 0

Vinisijus rekao ono što su navijači Reala hteli da čuju

Posle dosta turbulencija u nokaut fazi, Real Madrid je prošle sezone uspeo da osvoji Ligu šampiona, a junak u finalu bio je Vinisijus Žunior, koji je postigao pobednički gol protiv Liverpula (1:0).

Brazilac je uoči starta nove sezone progovorio o odnosu sa Karimom Benzemom i kao ključni trenutak ovajanja "ušatog pehara" istakao revanš utakmicu polufinala protiv Mančester sitija na "Santijago Bernabeu".

- Neke utakmice postanu emotivni rolerkoster i znamo kako da okrenemo stvari u svoju korist. U dva minuta Rodrigo je ušao i dao dva gola koji su nas odveli u finale. Bio je to najvažniji trenutak ovog takmičenja - rekao je Vinisijus u intervjuu za sajt UEFA, pa dodao:

- To je DNK ovog kluba i ovog dresa i uvek dolazi do izražaja u velikim utakmicama. Imamo igrače koji znaju kako da se nose sa utakmicama u Ligi šampiona.

Onda je usledilo ono što su svi navijači Reala hteli da čuju, da je Liga šampiona zasluženo osvojena, što im mnogi osporavaju:

- Nakon prekrasne sezone bilo je pošteno što smo se okitili trofejom u Ligi šampiona. Fudbal igram više od 15 godina i nikad ne znaš kada ćeš igrati u finalu, pa sam želeo da uživam što je više moguće.

O golu u finalu kaže:

- Bio je to neponovljiv osećaj. Samo oni koji su davali golove u ovakvim utakmicama Lige šampiona mogu da razumeju taj osećaj. To je neopisivo. Ne znaš kako to da izraziš, kako da ispričaš, nema načina da to objasniš. Samo oni koji su živeli fudbal i prošli kroz emocije koje smo mi proživeli ove sezone znaju koliko je to važno i koliko vas čini srećnim.

- Ovo je važan trenutak u najprestižnijem dresom na svijetu i u najvažnijem takmičenju. "Bernabeu" je jedinstveno mesto na svetu i sa našim navijačima, zato toliko slavimo. Slavili smo LaLigu nekoliko dana ranije i slavili smo Ligu šampiona nakon briljantne sezone - rekao je Brazilac.

Njegova saradnja sa Benzemom bila je ključno.

- Uvek je važno imati uticaja u utakmicama i Karim mi govori da budem hrabar. Moraš da pokušaš da daš gol ili asistiraš. Ako ne, zadržite loptu. Naš odnos je bio jako dobar i uspeli smo da slavimo zajedno u mnogim utakmicama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Majska sačekuša

Zoran Živković [08.05.2024.]




Video dana

Čips

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati