Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

24. 05. 2022. 19:30 1

Zuma na sudu priznao da je šutirao mačku

Fudbaler Vest Hema Kurt Zuma izjasnio se krivim da je šutnuo i udario svog kućnog ljubimca - mačku, nakon što se početkom februara pojavio video snimak na kojem se takođe čuje kako kaže "Kunem se da ću je ubiti".

Ovaj 27-godišnji francuski fudbaler je na saslušanju priznao krivicu po dve tačke prekršaja Zakona o zaštiti životinja, dok je njegov tri godine mlađi brat Žoan priznao jedan prekršaj.

Izricanje presude je odloženo za 1. jun.

Žoan je 6. februara u kući Kurta Zume snimio sporni incident, koji je postavio na društvenim mrežama uz emotikone koji se smeju. Na to je prvo reagovala jedna žena, poslala je poruke Žoanu i izazvala zabrinutost.

Na snimku se moglo videti kako Zuma baca svoju bengalsku mačku preko kuhinje, pre nego što je bacio par cipela na nju i udario je po glavi. Sve to uz povike: "Kunem se da ću ga ubiti, kunem se da ću ga ubiti!"

Fudbaler je na saslušanju priznao da je svom kućnom ljubimcu naneo "nepotrebnu patnju". Njegov mlađi brat je priznao krivicu zbog podržavanja ili navođenja Zume da počini krivično delo.

Incidentu je prethodila situacija u kojoj je mačka oštetila stolicu u Zumunoj kući.

Sud je na kraju morao da reaguje jer, kako je istakla tužiteljka Hejzel Stivens, fudbaler je postao loš primer:

- Otkako se taj snimak pojavio u javnosti, mnogo ljudi je počelo da udara mačke i te snimke postavlja na različite društvene mreže - rekla je tužiteljka, a preneo BBC.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati