Fudbal

Direktno.rs

17. 01. 2022. 23:15 0

Fjorentina dala šest komada, pogodio i Vlahović

U poslednjem susretu 22. kola Serije A Fjorentina je na svom terenu deklasirala Đenovu sa 6:0, a jedan od strelaca bio je Dušan Vlahović.

Kakav je standard postavio Vlahović dovoljno govori i to da se pominje kriza čim na dve vezane utakmice nije postigao gol. Jeste taj neprijatan niz prekinuo u kup utakmici protiv Napolija, ali ostalo je da to uradi u prvenstvu.

Idealna prilika je bila protiv ranjenih "grifona", koji su posle samo dva meseca otpustili Andreja Ševčenka. Već u 11. minutu prilika je postala još idealnija, jer je dosuđen penal. Lopti prilazi najbolji strelac" ljubičastih". Šutira, ali… Sirigu je odbranio i ostavio Vlahovića da još posti u Seriji A.

To je bilo pri rezultatu 0:0. Ali posle samo četiri minuta "viola" ipak stiže do vođstva. Strelac je Odriozola. Na 2:0 povisio je Đakomo Bonaventura u 34. minutu, a do poluvremena bilo je 3:0 posle gola Biragija u 42. minutu.

A onda je došao red na Dušana Vlahovića. Čisto da podseti kako ume da teroriše golmane širom Apenina. Post je prekinuo na najbolji mogući način. U 51. minutu primio je loptu na ivici šesnaesterca i lobovao Sirigua. Servirao je hladnu osvetu za 4:0.

Već tada je bilo jasno da tri boda ostaju u Firenci, a do kraja su golove još postigli Kristijano Biragi, koji se drugi put upisao u strelce u 69. minutu. A konačan rezultat postavio je Lukas Toreira u 77. minutu. Poput Vlahovića svih 90 minuta odigrao je Nikola Milenković, a poslednjih 20 minuta šansu je dobio Aleksa Terzić.

Fjorentina je posle ove pobede šesta sa 35 bodova, dok je Đenova 19. sa 12 bodova, čak šest manje od prvog iznad zone ispadanja, a to je Venecija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati