Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: sportske.net ]

30. 11. 2021. 10:16 14

Britanci pišu: Zvanično, Telekom plaća Premijer ligu 600 miliona, 10 puta više nego do sada

Istraživanja i informacije britanskih listova "Atletik" i "Tajms" otkrivaju da će srpska kompanija "Telekom Srbija" izdvojiti 600 miliona funti za televizijska prava utakmica fudbalske Premijer lige u narednih šest sezona.

Šestogodišnji ugovor između američke kompanije "NBC" i Premijer lige vredan dve milijarde dolara izazvao je mnogo pažnje svetske javnosti zbog cifre koja premašuje sve okvire poslovanja. Tako, dolazimo do svote od 333 miliona funti godišnje koliko ova kompanija izdvaja za prenose Premijer lige u Sjedinjenim Američkim Državama.

Oni su ubedljivo najbolji "prijatelj" Premijer lige i njihov ugovor sa tim takmičenjem na godišnjem nivou je skoro pa duplo veći u odnosu na najveći pređašnji koji su potpisali Kinezi 2019. godine i za ugovor na tri godine po sezoni plaćali 181 milion funti.

Kada je reč od Srbiji, do sada je Premijer liga ekskluzivno prikazivana na TV "Sport klub" čija je kompanija "Junajted grupa" izdvajala 10 miliona funti po sezoni ugovora (bilo ih je tri pri poslednjoj potpisanoj saradnji), a od iduće godine, najjača liga sveta seli se na TV "Arena sport".

"Telekom Srbija" će ekskluzivna prava na ovaj šampionat plaćati čak 100 miliona funti na godišnjem nivou, što u saradnji potpisanoj na šest godina iznosi ukupno 600 miliona.

Tu dolazimo do zaključka da Srbija izdvaja više novca za prenose Premijer lige na godišnjem nivou od Kine (75 miliona) i Australije (54 miliona). Naša zemlja je vrlo blizu "Bein sportsa", medijskog giganta koji pokriva sve arapske zemlje i za to izdvaja 124 miliona funti godišnje. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati