Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net ]

26. 11. 2021. 06:00 1

Večiti polovični: Šta to znači za UEFA koeficijent?

Posle svakog odigranog kola u evropskim takmičenjima, jedna od glavnih tema su i nacionalni koeficijenti, koji su našoj zemlji veoma značajni u borbi za dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona od 2023. godine.

Srbija čitave jeseni drži 12. poziciju, koja je dovoljna za ostvarenje tog cilja, a posle poraza Partizana od Flore u Talinu, to mesto nam je bilo ugroženo.

Ali, Crvena zvezda je potom na "Marakani" savladala Ludogorec sa 1:0 i tako donela Srbiji novih 0.500 bodova, a ujedno i odbila napad Belgijanaca koji su bili veoma blizu da nas "preskoče" na listi.

Sada Srbija na 12. mestu ima 29.875 bodova, Belgija je trinaesta sa 29.600, Švajcarska je na 14. mestu sa 28.675, a Kipar je posle pobede Anortozisa nad Gentom na 15. mestu sa 25.875 bodova.

Podsetimo, idealan scenario bi bio da se Srbija probije na 11. mesto koje i dalje drži Ukrajina sa 31.400, ali će i Partizan morati ponovo da počne da pobeđuje i obezbedi "evropsko proleće" kako bi Ukrajincima ta pozicija bila uskoro ugrožena. To 11. mesto je značajno jer donosi jednog direktnog učesnika u grupio Lige šampiona, a drugog u kvalifikacijama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati