Fudbal

Direktno.rs

25. 11. 2021. 10:38 0

Droga, alkohol, žene i oružje su prošlost: Adrijano je k'o nov

Nijedan fudbalski talenat nije potonuo kao Adrijano Leite Ribeiro, sigurno jedan od najboljih napadača svoje generacije. Brazilac je postao omiljeni igrač mnogih ljubitelja fudbala zbog razornog šuta, harizme, golova...

Na početku ovog veka nosio je dres Intera i bio je preodređen za nešto veliko, ali smrt oca 2004. je zauvek promenila njegov život. Od tada je počeo da ima velikih problema sa alkoholom. Lake žene su mu postale omiljena meta, znao je biti fotografisan i sa oružjem u ruci. Od fudbala se oprostio u maju 2016.

U penziju je otišao sa 14 trofeja, uključujući Kopa Amerika 2004. te četiri Skudeta. Dva puta je bio među najboljih sedam kandidata za osvajanje Zlatne lopte.

Adrijano je nedavno pisao za Player's Tribune o svom životu i to kako mu je očeva smrt praktično završila karijeru kada je imao svega 22 godine.

- Nakon tog dana, moja ljubav prema fudbalu više nikad nije bila ista. On je voleo igru, pa tako i ja. Bilo je jednostavno. Kad sam igrao fudbal, igrao sam za svoju porodicu. Kada sam postizao golove, radio sam to za svoju porodicu. Bio sam na drugoj strani sveta, daleko od porodice i nisam to mogao da prihvatim. Bio sam tako depresivan. Dosta sam razmišljao. Nisam ni želeo da treniram. Nije to imalo veze s Interom, samo sam želeo da idem kući - rekao je Adrijano.

Sada ovaj 39-godišnjak živi koliko-toliko normalno. Prodao je vilu vrednu 1.2 miliona funti. Ostavio je sve iza sebe osim trofeja. Živi u luksuznom hotelu u elitnoj četvti Rio de Žaneira gde mesečna kirija košta skoro 15.000 evra. Sa prijateljima se voza na skuterima i lokalnim dečacima deli besplatne hamburgere.

- S vremena na vreme organizuje poneku zabavu, ali je mnogo tiši. Bili su potpuno ludi, sa desetinama ljudi koji stalno izlaze i ulaze, stanari su se stalno žalili upravniku. Sada se smirio, sada je dobar dobar dečko - kazao je jedan od njegovih komšija.

- Vratio sam se u Brazil i odustao od miliona, ali sam zaradio sreću - svojevremeno je istakao brazilski as koji možda nije postao tako uspešan fudbaler kao što se očekivalo, ali sigurno je stekao simpatije miliona fanova širom sveta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati