Fudbal

Milan Zarić

04. 08. 2021. 08:06 5

Gelor Kanga - Zvezdina tempirana bomba

Gelor Kanga - čovek koji može jednim potezom da napravi razliku na terenu, ali i neko ko vrlo lako nepromišljenim potezima može da ekipu dovede u probleme. E, protiv Šerifa je u pitanju bila druga stvar, budući da je najpre napravio faul gol moldavske ekipe, a onda je u drugom poluvremenu dobio drugi žuti karton i ostavio ekipu na cedilu.

Kada prosečnom navijaču Crvene zvezde pomenete ime Gelora Kanga, sasvim je moguće da će vam prvo pomenuti njegova dva projektila u eri Vladana Milojevića, kojima je prakično zapečatio sudbinu Krasnodara i praške Sparte i doprineo da Zvezda tada uđe u grupnu fazu Lige Evrope.

Međutim, omaleni gabonski vezista je imao i "žutih minuta", a ovo mu je bilo drugo pomračenje u crveno-belom dresu.

Ostavio je Kanga ekipu na cedilu protiv Šerifa, što je uradio u još jednom navratu. Bilo je to 2016. godine u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, kada je bez lopte udario fudbalera Ludogoreca, Zvezda je do kraja igrala sa igračem manje i na kraju posle produžetaka izgubila.

Sada protiv Šerifa nije bilo nekog nesportskog udaranja, ali jeste bilo nepromišljenih faulova, koji su Zvezdu i te kako koštali.

Jer, Gabonac je najpre napravio faul u 33. minutu, i to sa leđa, kada je omogućio Kastanjedi da pogodi iz slobodnog udarca, ali je i naterao rumunskog sudiju Ovidijua Hacegana da mu pokaže žuti karton.

Drugi "lud" potez izveo je u 58. minutu, kada je najpre na protivničkoj polovini izgubio loptu, a onda i povukao sa leđa protivnika koji je krenuo u kontru. Nepotrebno, pogotovo što je to bilo na 60 metara od gola Borjana, ali i što je znao da ima opomenu.

Kada se sve ove problematične poteze doda i ono hvatanje za međunožje prilikom slavlja posle pobede protiv Partizana, jasno je da je Gelor Kanga tempirana bomba Crvene zvezde, za koju nikad ne znate kada će da eksplodira...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati