Fudbal

[ Izvor: Telegraf.rs ]

17. 07. 2021. 17:43 2

Poslednja želja Milana Živadinovića neće biti ispunjena

Legendarni trener Milan Živadinović preminuo je danas u 77. godini od posledica moždanog udara, a nakon njegove smrti potegla se i tema o njegovoj posmrtnoj želji - da njegov pepeo bude posut po terenu Crvene zvezde.

- Znate, ima stvari koje su jače od para, verujte. Pogotovo Zvezda. Ja sam rekao, i već sam se savetovao, mojoj porodici - kad bude doviđenja u ovom životu, "društvo, oganj me čeka, pepeo da mi prospete po terenu Zvezde. Kad igramo protiv Partizana ili nekog velikog kluba iz inostranstva, ja ću da budem na gol liniji i moj pepeo će samo da skloni loptu sa strane" - pričao je Živadinović tokom mnogih emisija u kojima je gostovao.

Ovu želju da mu pepeo bude posut po Marakani je u više navrata ponavljao.

Ipak, ova njegova želja ne može da bude ispunjena. Naime, zakonski je zabranjeno da se pepeo pokojnika posipa gde oni požele. Bilo da je to Dunav, Sava, na omiljenoj planini, rodnom mestu ili na Marakani, kao što je to bila želja Milana Živadinovića.

- To zakonski nije moguće izvesti - rečeno je sa Novog groblja za Telegraf.rs.

Jedino mesto u Beogradu gde se kremirani posmrti ostaci mogu rasuti jeste "Vrt sećanja" na Novom groblju u Beogradu, koji je formiran 1970. godine.

- Vrt sećanja predstavlja ograđenu i uredno održavanu parkovsku površinu sa ružičnjakom gde se kremirani posmrtni mogu rasuti, pri čemu se imena i prezimena, kao i datumi rođenja i smrti preminulih urezuju na pločice postavljene na posebnim memorijalnim stubićima. Ono što je specifično za Vrt sećanja je da nakon smeštanja kremiranih posmrtnih ostataka, nema daljih troškova u smislu zakupa i održavnja - istakli su svojevremeno u "Pogrebnim uslugama".

Takođe, i iz Zvezde su naglasili da nije moguće da se poslednja želja Milana Živadinovića ostvari, istakli su iz Zvezde za Telegraf da to nije zakonski moguće, ali da čak i u slučaju da to bude dozvoljeno, odluku bi moralo da donese najviši klupski organ - Skupština Crvene zvezde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati