Fudbal

Direktno.rs

18. 06. 2021. 10:32 2

Evro i flašice pića: Heroj Ukrajine napravio šou (VIDEO)

Proteklih dana mnogo se pisalo o sponzorskim pićima koji se nalaze na stolovima tokom konferencija za medije na Evropskom prvenstvu. Sve je počeo Kristijano Ronaldo sklanjanjem dve gflašice Koka kole, da bi Pol Pogba postupio na skoro identičan način, samo što je on sklonio pivo. Kada je video šta su uradili Pogba i Ronaldo, zvezda ukrajinske reprezentacije Andrej Jarmolenko, koji je doneo pobedu protiv Severne Makedonije, napravio je šou prilikom obraćanja, te je znao da skrene pažnju na sebe.

Krilni fudbaler Vest Hema je zamolio za jednu stvar organizatore.

- Mogu li da uradim nešto? Video sam da Ronaldo to radi. Želim da pomerim Koka kou ovde i želim da pomerim pivo ovde. Molim vas da me kontaktirate - poručio je vrcavi Ukrajinac dvema kompanijama.

Jarmolenko je kompletnu priču oko pića odlučio da iskoristi da privuče pažnju sponzora i na originalan način pozvao kompanije da ga sponzorišu.

Inače, i UEFA se zasitila ponašanja pojedinih igrača koji igonrišu sponzore, te je selekcijama učesnicima poslala jasnu poruku sa instrukcijama za ostatak takmičenja.

UEFA je od svih igrača iz 24 reprezentacije zatražila da prestanu da sklanjaju strateški pozicionirana sponzorska pića. O tome je govorio direktor takmičenja, Martin Kelen.

- To je važno jer je zarada od sponzora važna za takmičenje i evropski fudbal. Sponzori su neophodni da se osigura razvoj fudbala u celoj Evropi, uključujući i mlade i žene - rekao je Kelen.

Osobama zadužene za medije na svih 11 stadiona je naređeno da se ubuduće skloni alkoholno piće ispred fudbalera muslimanske veroispovesti.

Da podsetimo, Koka kola i Hajneken se nalaze meću 12 glavnih sponzora turnira, a očekuje se da ukupna zarada UEFA bude skoro dve milijarde evra. Nije naznačeno koliko se novca zaradilo od sponzora.

Inače, i igrači na indirektan način dobiju novac od sponzora preko saveza i klubova jer UEFA premije nagrade isplaćuje upravo sponzorskim novcem.

Zemlje učesnice turnira, njih 24 će podeliti 371 milion evra kroz nagrade. Šampion će zaraditi maksimalna 34 miliona evra, dok će na stotine klubova koji imaju igrače predstavnike na Evru podeliti najmanje 230 miliona evra jer su dopustili svojim igračima na nastupe na turniru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Primopredaja

Zoran Živković [17.05.2024.]




Video dana

Treniraj kod kuće

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

Rezultati