Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mozzartsport ]

16. 06. 2021. 12:11 0

Liga šampiona: Zvezda u Izrael ili Kazahstan

Fudbaleri Crvene zvezde u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće sa boljim iz dvomeča prve runde Makabi Haifa - Kairat, odlučeno je danas žrebom.

Prvu utakmicu crvcenožbeli igraće u gostima 20./21. jula, dok je revanš na programu sedam dana kasnije u Beogradu.

U Zvezdi su očekivali da će izbeći boljeg iz duela najboljih timova Izraela i Kazahstana. Uz kiparsku Omoniju, Makabi iz Haife važi za najjači tim u grupi nepovlašćenih timova drugog kola kvalifikacija. U prethodnoj takmičarskoj godini prekinuli su dominaciju imenjaka iz Tel Aviva i okitili se 13. tiulom šampiona Izraela. Tim je uglavnom sastavljen od domaćih igrača, ali velike zasluge za titulu pripadaju srpskom štoperu Bogdanu Planiću, te vezisti sa Surinama Šeriju.

Biće Makabi blagi favorit u sudaru sa Kairatom, ali daleko od toga da će Izraelcima biti lako. Tim iz Almatija je osvojio titulu posle 20 godina čekanja, ispred velikog rivala Astane, i trenutno je prvoplasiran u domaćem šampionatu. Za žuto-crne, koji su lako prošli Crvenu zvezdu 2015. godine, igraju i momci poznati ovdašnjoj javnosti. Tu je nekadašnji vezista Partizana Nebojša Kosović, zatim Rade Dugalić, te nekadašnja gol mašina CSKA iz Moskve Vagner Lav. Još kada tome dodate dugo putovanje u Kazahstan.

Kairat će protiv Makabija iz Haife, ali i u potencijalnom okršaju sa Crvenom zvezdom, imati prednost kada je reč o takmičarskom ritmu. Sezona u Kazahstanu je u punom jeku, dok će crvenožbeli pre drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona imati samo jednu proveru u Superligi. Trenutno je Kairat lider prvenstva Kazahstana sa 10 pobeda i pet remija.

Kairat je jedan od najbogatijih klubova istočne Evrope, sa godišnjim budžetom od 25.000.000 evra. Potencijalan problem za crveno-bele je i dugačak let do Kazahstana u trajanju od sedam sati. Prvak Srbinje je imao negativno iskustvo kada je reč o gostovanju Kairatu. Leta 2015. Kairat je dvostrukom pobedom izbacio crveno-bele iz kvalifikacija za Ligu Evrope (2:0, 2:1). Međutim, od tada je Crvena zvezda značajno napredovala.

Međutim, jačina potencijalnih rivala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona zahteva maksimalan oprez i brzo delovanje u letnjem prelaznom roku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati