Fudbal

Milan Zarić

15. 06. 2021. 22:55 3

ATOMSKI FUDBAL Nemci osetili moć strašnih Francuza

Fudbaleri Francuske su pokazali da su s razlogom prvi favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva, pošto su u derbiju grupne faze savladali Nemačku sa 1:0. "Petlovi" su pobedili velikog rivala autogolom Matsa Humelsa u 20. minutu.

Kakav fudbal u Minhenu - strašan! Odličan meč su odigrali Nemci i Francuzi, prštalo je sve od duela, šansi, odličnih intervencija, lucidnih poteza... Upravo su ove dve selekcije objasnile zašto je fudbal tako lepa, a jednostavna igra.

Kada je reč o samom meču na "Alijanc areni", "petlovi" su bolje ušli u duel, pa su prvi i došli do velike šanse. Igrao se 17. minut, kada je nestvarni Kilijan Mbape prošao kroz odbranu Nemaca, šutirao je po zemlji, ali je njegov udarac zaustavio Manuel Nojer.

Odbranili su se tada "panceri", ali su samo tri minuta kasnije kapitulirali. Mats Humels je očajno reagova, pokušao je da interveniše, ali je to uradio toliko loše, pa je postigao autogol. Posle centaršuta po zemlji hteo je da ispuca loptu, međutim lopta mu je prešla preko noge, te ju je zakucao u mrežu Nojera.

Pokušali su Nemci da se vrate do kraja poluvremena posle ovog tragičnog poteza Humelsa, zapretili su preko Gundogana, međutim njegov udarac je završio pored gola.

Minimalnim vođstvom "petlova" se otišlo na poluvreme, ali je vrlo lako prednost mogla da bude duplirana u 52. minutu. Tada je loptu na levoj strani dobio Adrijen Rabio, šutirao je levom nogom, međutim pogodio je samo stativu.

To je vrlo lako moglo da se obije o glavu Francuzima, budući da je samo dva minuta kasnije Serž Gnabri imao odličnu šansu. Dočekao je napadač Bajerna centaršut, odlično je tukao, ali nije imao sreće, budući da je lopta završila preko gola.

Igralo se u drugom poluvremenu na vrlo visokom nivou, a sve je moglo da bude gotovo u 67. minutu, kada se zatresla mreža Nemaca. Mbape je dobio loptu, napravio nekoliko finti i poslao loptu od stative u gol. Međutim, nije ni stigao da se raduje, budući da je njegov gol poništen zbog ofsajda.

I to nije bio jedini gol koji je poništen Francuzima, jer je isti ishod bioo i u 85. minutu. Odlično je tada prošao po strani Mbape, našao je Benzemu u kaznenom prostoru, a napadač Reala je zatresao nebranjenu mrežu. Ali, posle gledanja snimka je postalo jasno da ni taj gol nije regularan, što je produžilo nadu Nemcima.

Međutim, "panceri" nisu do kraja meča uspeli da nadmudre Francuze, pognute glave su napustili teren, pa će priliku za popravni imati u drugom kolu protiv Portugala. Sa druge strane, Francuzi će u drugoj rundi igrati protiv Mađarske i imaće priliku da pobedom obezbede plasman u osminu finala.

FRANCUSKA - NEMAČKA 1:0 (1:0)

Stadion: "Alijanc Arena". Strelac: Humels (autogol) u 20. minutu. Sudija: Karlos del Sero (Španija). Žuti karton: Kimih (Nemačka).

FRANCUSKA: Loris, Pavar, Varan, Kimpembe, Ernandez, Kante, Rabio (od 90+4. Dembele), Pogba, Grizman, Benzema (od 89. Toliso), Mbape.

NEMAČKA: Nojer, Ginter (od 88. Džan), Humels, Ridiger, Kimih, Gundogan, Kros, Gosens (od 88. Foland), Haverc (od 74. Sane), Miler, Gnabri (od 74. Verner).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati