Fudbal

[ Izvor: Sport klub ]

15. 06. 2021. 17:09 1

Karadžić bivši, Filipović na čelu Sudijske komisije

Najuže rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije smeniće Milana Karadžića i za predsednika Sudijske komisije imenovati Dejana Filipovića. Potvrda se očekuje na sednici Odbora za hitna pitanja, najverovatnije, u sredu.

Poslednjih dana, intezivirane su aktivnosti vrhuške srpske kuće fudbala u naporima da se reše goruća pitanja u najkritičnijem sektoru - sudijskoj organizaciji. Skandalozni propusti, poslednjih godina, automatski su eliminisali još uvek aktuelnog predsednika Milana Karadžića.

Zanimljivo, utrkivali su se prošle jeseni predstavnici klubova, tokom veštački generisanog sukoba FSS i Partizana, ko će slađim rečima opisati suđenje na terenima Super i Prve lige, ali danas duvaju očigledno novi vetrovi… Sličan je stav i u kancelarijama na beogradskim Terazijama, bez obzira na maksimalnu podršku Karadžiću tokom dvogodišnjeg predsedničkog mandata u najizazovnijoj i najzahtevnijoj komisiji unutar sistema FSS, piše Sport klub.

Vakuum vlasti, iako na papiru nije bilo tako, izbacio je na površinu mnogobrojne samoreklamere, verovatno, jedine ubeđene da imaju kredibilitet za borbu sa godinama nataloženim problemima. Nijedan od njih, kako saznajemo, nije bio ni blizu planova rukovodstva saveza.

Ime Milorada Mažića bilo je na listi najpoželjnijih, ali ne i najrealnijih rešenja. Čvrst ugovor sa kiparskim fudbalskim savezom smestio je najboljeg srpskog arbitra i priču o njegovom angažmanu kao - nemogućoj misiji. Odlična pozicija u UEFA izbacila je iz igre i Vlada Glođovića, u Mažićevoj eri, drugokotiranog arbitra iz Srbije sa FIFA znakom. I tu je kraj - nakaradan sistem tokom petogodišnjeg mandata Slaviše Kokeze zbrisao je mnogobrojne poštene i vredne fudbalske radnike, pogotovo u sudijskoj branši.

Izbor je pao na Dejana Filipovića. Bivši internacionalac, uprkos svojevremeno ogromnoj podršci sudijske organizacije i Fudbalskog saveza Srbije, nije se proslavio sa pištaljkom. Posle superligaške promocije, na kratko se vratio u drugoligaško društvo, potom opet "zasvirao" u eliti. I tu je bio kraj…

Iza Filipovića je i kratak mandat u Sudijskoj komisiji, od 2017. do 2018, zajedno sa Rakom Đurovićem i Milanom Karadžićem.

Uporedo sa očekivanim imenovanjem, nekadašnji beogradski arbitar, dobiće i mandat da oformi tim najbližih saradnika. Vreme nije Filipovićev saveznik, svega mesec dana pred početak superligaške sezone, sledi imenovanje članova Sudijske komisije i liste arbitara…

A, i na tom planu sledi podjednako uzbudljiva serija promena. U vrhu Fudbalskog saveza Srbije već je sačinjena lista sudija pred prevremenom "penzijom". Metla čeka i doskorašnje internacionalce i arbitre u centru prolećnih skandala na terenima Super i Prve lige.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati