Fudbal

Direktno.rs

12. 06. 2021. 21:35 0

Šokirani zbog Eriksona, Danci izgubili od Finske

Fudbaleri Danske izgubili su od reprezentacije Finske rezultatom 1:0 (0:0). Sam meč je ostao u drugom planu zbog dramatične situacije sa reprezentativcem Danske Kristijanom Eriksenom koji je u jednom trenutku pao na terenu i izgubio svest, ali na svu sreću lekari su uspeli da ga reanimiraju i prebace u bolnicu. Kristijanov menadžer je saopštio da je igrač stabilno i da komunicira sa lekarima, a uspeo je čak i da se javi svojim saigračima i pruži im podršku.


Lekari su brzo došli do Eriksena, a svi su bili u šoku kada se u prenosu moglo videti kako pokušavaju da ožive veznjaka Danske. Ostali saigrači su stali ispred Eriksena kako kamere ne bi mogle da snime kako ga oživljavaju. Junak dana bio je kapitan reprezentacije Danske Simon Kjer je pritrčao Eriksenu i izvadio mu jezik iz usta, te ga je okrenuo u pravilan položaj dok lekari nisu stigli što je sigurno spasilo njegovog saigrača.

Čelnici UEFA su odlučili da se ipak nastavi utakmica. Ta odluka je mnogima bila čudna, ali u 20:30 časova meč je nastavljen sa četiri minuta sudijske nadoknade iz prvog dela. Zatim je usledila pauza od pet minuta pa je započeto drugo poluvreme. Fudbaleri Danske očigledno nisu uspeli da se oporave od šoka nakon nesrećne situacije sa Eriksenom, ali sada je najvažnije da je njihov saigrač dobro.



Kraj utakmice Kraj meča u Kopenhagenu. Finska je napravila istorijski rezultat pošto je iskoristila jedini šut u okvir gola Šmajhela.

81' Non-stop je opasno ispred golmana Finske.

75'
Sjajnu šansu imali su domaći i to najbolju moguću s obzirom da je sudija svirao penal, ali golman Danske je uhvatio loptu.

60' Gol! Gostujući tim je nakon sat vremena igre prvi put uputio šut ka golu i postigao pogodak. Uronen je sa leve strane centrirao i našao Pohjanpala koji je glavom tukao i pronašao unutrašnji deo mreže.

55' Veliki pritisak Danaca. Leti lopta u šesnestercu Finske, ali nema gola.

46' Utakmica se nastavila posle pauze od 5 minuta

45+3' Ništa epohalno se nije desilo po nastavku susreta, a ne možemo ni očekivati da se igrači brzo oporave od šoka. Potrebno im je još malo da se prisaberu, pa onda da se igra fudbal.

43' Utakmica je ponovo počela!

42' Mučne scene u Kopenhagenu. Stropoštao se na travu Kristijan Eriksen. Samo se srušio. Igrači su u panici, drže se za glavu i reprezentativci Finske. Deluje da nema svesi. Strašne scene, Eriksen se ne pomera

37' Teško iznose loptu Finci. Muče se, ali odolevaju. Igraju požrtvovano u odbrani.

26' Baš malo treba Dancima da razviju dobar napad. Imaju moćne pasove iz poslednje linije. Brajtvajt je šutirao sa 12 metara pored gola.

18' Golman Finske je pod veliki pritiskom, ali odoleva, poslednji je pokušao Eriksen.

10' Mele prolazi lako, odbrana Finaca ima velikih poteškoća da zaustavi Dance koji su pokazuju dominaciju u napadu.

3' Iznenađenje ili ne tek Finci drže loptu. Dva puta je centrirao Šonesi, ali su se Danci odbranili.

1' Počela je utakmica u Kopenhagenu.

Danska - Finska 0:1 (0:0)

Stadion: Parken (Kopenhagen) Sudija: Entoni Tejlor (Engleska) Gledalaca: do 25.000 Strelac: Pohjanpalo (60')

Danska: Šmajhel – Vas (Striger od 76') , Kjer, Kristensen, Mele – Eriksen (Jensen od 43'), Hejbjerg, Delajni (Kornelije od 76') – Poulsen, Brajtvajt, Vind (Olsen od 63').

Finska: Hradecki – Toivo, Arajuri, O'Šonesi – Raitala(Vaisanen od 90'), Lod, Sparv (Šuler od 77') , Kamara, Uronen – Pohjanpalo (Fors od 84'), Puki

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati