Fudbal

Direktno.rs

10. 06. 2021. 20:08 2

Vreme za popravni: "Orlovi" sutra završavaju japansku turneju

Reprezentacija Srbije će sutra od 12.25 časova odigrati drugu kontrolnu utakmicu u okviru turneje u Japanu, a rival će biti upravo domaćin. Uoči duela sa "samurajima", oglasili su se selektor Dragan Stojković Piksi i defanzivac Stefan Mitrović.

"Orlovi" su tokom boravka u Zemlji izlazećeg sunca posebnu pažnju privukli zbog selektora Stojkovića koji je ostavio zapažen trag tokom igračke i trenerske karijere, te je srpski starteg ovom prilikom otkrio da je povratak u Japan probudio posebne emocije.

- Osećam se odlično kao i uvek kada dođem u Japan, to je zemlja koja me voli, kao i ja nju. Jedini problem je taj što zbog kovida ne možemo da izlazimo i zbog toga sam tužan, ali drugi put nadam se biće bolje, srećnije okolnosti za sve - istakao je selektor.

Srbija je na istok stigla nakon vrlo dobrih rezultata u kvalifikacijama i učinka od dve pobede i jednog remija, što je bilo dovoljno da se posle tri kola nađe na deobi čeone pozicije sa Portugalom. Stručni štab našeg nacionalnog tima odlučio se da promeša karte u odnosu na izazove u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, te je u izmenjenom sastavu i formaciji izašao na megdan Jamajci (1:1), a promene će biti izvesne i u sutrašnjem susretu.

- Tačno je da smo u kvalifikacijama igrali sa tri igrača u zadnjoj liniji, ali pokušavamo i sa četiri pozadi, jer želim da vidim i jedan i drugi sistem. Poznajem, dakle, dobro i jedan i drugi sistem, a na kraju ću odlučiti u kojem ćemo igrati. Meni je važno da moji igrači razumeju principe sistema i da u svakom sistemu pokušaju da odigraju najbolje što mogu. Činjenica je da nismo došli u najboljem sastavu i ovo nije najbolji tim Srbije, ali dosta igrača, uključujući Mitrovića, Tadića, Milenkovića i ostali koji su standardni, nisu ovde iz objektivnih razloga. Neki su povređeni, nekima treba odmor…Ove utakmice u Japanu služe mladim igračima da se pokažu i dokažu. Da vidimo kakav potencijal imamo.

Rezultate za pohvalu ima i Japan, a Stojković je upozorio da se radi o odličnoj selekciji.

- Iskreno nisam dugo pratio, osim tabele i rezultata. Verujem da je napravljen progres, s obzirom na to da znam japanski mentalitet koji stalno traži da se napreduje. Smatram da je japanski fudbal generalno iz godine u godinu sve bolji.

Gostovanje "orlova" lokalne novinare navelo je na interesantno pitanje: "Da li bi Stojković mogao da ostane u Japanu"?

- Trenutno ne mogu da "ostanem" zato što imam ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije i prioritet je da pokušam da nacionalni tim Srbije odvedem na Prvenstvo sveta u Kataru, zatim da se posle toga kvalifikujemo i na Prvenstvo Evrope. Ali, naravno, voleo bih da se jednog dana vratim u Japan i da probamo nešto lepo da ostvarimo.

Stefan Mitrović, reprezentativni štoper, naglasio je da "orlovima" duel sa Japanom znači mnogo, uprkos izostanku rezultatskog značaja.

- Na ovim utakmicama želimo da stvaramo taj pobednički mentalitet koji smo počeli u prethodnom ciklusu. Dosta igrača nije tu, mnogo je novih momaka sa nama koji imamo neki staž u reprezentaciji. Svi oni žele da se dokažu i realno su motivisani da daju sve od sebe. Uglavnom, momci koji su ovde, zaslužili su to svojim igrama. Želim da istaknem da je svaka utakmica u dresu reprezentacija bitna. Kad igramo za našu zemlju moramo uvek da damo sto posto svojih mogućnosti, tako da je svaka utakmica važna - ne ostavlja dilemu Mitrović.

Štoper Strazbura lokalnim novinarima je bio posebno interesantan zbog činjenice da je klupski saigrač sa golmanom Eji Kavašimom, članom japanskog nacionalnog tima.

- Baš mi je drago da ću ga videti, on je jedan od meni najomiljenijih saigrača. Radi se o velikom profesionalcu i veliko mi je zadovoljstvo da imam priliku da igram u njegovoj zemlji. Poznajemo dosta igrača iz Japana, jer mnogo njih nastupa u evropskim klubovima, gledamo ih redovno svakog vikenda na terenima u Evropi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati