Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

19. 04. 2021. 05:49 1

Milun, lažni borac za lažni Borac

Borac 1926 iz Čačka svim dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima bori se protiv disciplinaca FS Srbije koji su ih, po njihovim tvrdnjama bez dokaza, kaznili oduzimanjem šest bodova i sa četiri miliona dinara novčano jer su "povredili intregritet takmičenja" na meču sa Železničarom.

Iako im 99 odsto Srbije veruje da taj duel u Pančevu nije namešten od strane klubova, bez dileme stoji jedna druga činjenica - poslednjih pet-šest godina Čačak je epicentar Srbije zbog fudbalski manihacija. Neplaćanje igrača, preko 50 izgubljenih tužbi na Arbiteražnom sudu FSS, neplaćeni porezi, gašenje FK Borca i čudba fuzija sa FK Provom pa stvaranje Borca 1926 na adresui starog, štrajk bivši igrača, štrajk igrača ove sezone zbog neisplaćenih plata samo su neke od otkrivehnih afera u ovom klubu.

Mirko Poledica, rođeni Čaćanin, bivši fudbaler Borca a više od decenije predsednik Sinidkata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost" odlično poznaje svu genezu rada i nerada u klubu kraj Morave. Zato je uputio otvoreno pismo gradonačelniku Milunu Todoroviću, bivšem prvom čoveku kluba a sada meceni i finansijeru, otvoreno pismo u "Ozon press" koje prenosimo u celosti.

Poštovani gradonačelniče,

Ne tako davno ispred zgrade opštine čiji ste gradonačelnik, na desetine prevarene dece igrača FK Borac štrajkovalo je glađu, prošli ste nekoliko puta pored njih niste im rekli ni dobar dan, niste ih ni pitali zašto su tu iako ste znali, a na vrata opštine angažovali ste obezbeđenje da spreče njihov ulazak. Ti opasni „kriminalci“ koji igraju fudbal, za Vas su predstavljali pretnju.

Nekoliko meseci kasnije pojavila se nova grupa fudbalera ispred iste opštine da izraze protest zbog dešavanja u lažnom FK Borac, na Vaš poziv da odu na stadion da Vas sačekaju i da ćete doći na sastanak, slagali ste ih i niste ispoštovali reč. Možda ste se opet uplašili tih opasnih „kriminalaca“ koji igraju fudbal.

Da li treba da Vas podsećam da je opština na čijem ste čelu najodgovornija za gašenje FK Borac sa tradicijom od blizu 100 godina, da li treba da Vas podsećam da je opština prala budžetske pare uplatama namenjenim za FK Borac, sa računa opštine na račun Planinarskog društva Omorika iz Bajine Bašte, da li treba da Vas podsećam da ste bili funkcioner FK Borac kada su nastali najveći dugovi kluba, da li treba da Vas podsećam da deca koja igraju za ovaj lažni FK Borac mesecima ne primaju plate, da im se ne plaćaju porezi i doprinosi, da ne mogu da overe zdravstvene knjižice??? Zašto se tada niste oglašavali???

Kažete naš Borac, nije to naš Borac, to je Vaš Borac koji se do prošle godine zvao FK Provo. To je rezultat Vašeg rada. Kao bivši fudbaler i član upravnih odbora nekoliko klubova, jako dobro znate da je strogo zabranjeno mešanje politike u sport pa mi jedino preostaje da sumnjam u Vaše iskrene namere, da se niste oglasili da pomognete klubu već da im još više otežate, da ne bi opet isplivale brojne afere i za ovaj lažni Borac. Kome ste Vi pomagali od njega su ostale samo uspomene, lažni borcu za lažni Borac.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati