Fudbal

S. I.

09. 03. 2021. 09:30 0

LIGA ŠAMPIONA Ronaldo je "lovac na zmajeve"

Porto sa minimalnom prednošću dolazi u Torino na revanš meč osmine finala Lige šampiona, ali Juventusov as je nameren da zablista i povede "Damu" među osam najboljih.

Kristijano Ronaldo svoj lov na trofej Lige šampiona želi da otvori lovom na "zmajeve" iz Portoa. Portugalski as bi od ovog meča trebalo da podiže formu na nivo igrača koji bi mogao da napravi razliku i konačno dovede Juventus do velikog finala i trofeja. Postigao je uz ovoj sezoni 27 golova na 31 utakmici, četiri pogotka na pet susreta Lige šampiona.

Planira Ronaldo do kraja sezone da probije granicu od 100 golova u dresu Juvebntusa, nedostajhu mu osam i želi da počne da smanjuje tu brojku od večeras. Ima problema i Andrea Pirlo sa sastavom tima, Dibala, Betankur i Danilo su van stroja, ali vraćaju se u sastav iskusni Kjelini i brazilac Artur. 

Porto takođe ima mnogo problema u odbrani, centralni štoperski par Pepe - Mbemba je van stroja i to će možda i opredeliti trenera Serža Koseisaoa u izboru načina igre u revanšu. Čini se da probati da iskoristi ofanzivni potencijal, možda će zaigrati na gol više. Marko Grujić je neizvestan u timu. 

- Imamo problema sa umorom i povredama. Ne mogu da računam na Koronu, Grujić je pod terapijom pratićemo stanje i ne znam da li ću moći da računam na njega. Juventus je jak, ima moćan tim i po tome što može da sebi dozvoli luksuz i odmori Ronalda a pobedi meč. Mi ćemo uraditi sve da se što bolje suprotstavimo - istakao je trener "zmajeva" Seržo Konseisao.

Razgoropadio se Erling Haland, pa je i Borusija počela da niže pobede. Doduše, u nemačkom "klasikeru" Bajern je od 0:2 stigao da im pokaže ko je gazda u Nemačkoj (4:2), ali prednost nad Seviljom od 3:2 mogla bi i ne mora da bude od značaja za prolaz u četvrtfinale. Sevilja je klub koji je sposoban za svakakva čuda, Nemanja Gudelj i asovi "berbera" nikad se ne predaju. Trebalo bi zato očekivati spektakl jer Sevilja mora najmanje do dva gola za prolaz.

Revanš mečevi osmine finala Lige šampiona

Utorak 9. mart

Torino: Juventus - Porto 21.00

Prvi meč: 1:2

Dortmund: Borusija D. - Sevilja 21.00

Prvi meč: 3:2

Sreda 10. mart

Budimpešta: Liverpul - Lajpcig 21.00

Prvi meč: 2:0

Pariz: PSŽ - Barselona 21.00

Prvi meč: 4:1

Utorak 16. mart

Mančester: Mančester s. - Borusija M. 21.00

Prvi meč: 2:0

Madrid: Real M. - Atalanta 21.00

Prvi meč: 1:0

Sreda 17. mart

London: Čelsi - Atletetiko M. 21.00

Prvi meč: 1:0

Minhen: Bajern - Lacio 21.00

Prvi meč: 4:1

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati