Fudbal

[ Izvor: Večernji list ]

01. 03. 2021. 10:17 1

Umro Zlatko Cico Kranjčar

Umro je Zlatko Cico Kranjčar, legendarni jugoslovenski i hrvatski fudbaler, i as zagrebačkog Dinama, javlja "Večernji list".

Bivši selektor Crne Gore umro je u bolnici Merkur posle kraće i teške bolesti, prenosi "Večernji list".

Kranjčar je rođen 15. novembra 1956. godine u Zagrebu, bio je u Dinamu je od svoje 10. godine i u njemu je ostao kao igrač sve do 1983. godine. Trener Mirko Bazić doveo ga je u prvi tim, a kada je postao prvotimac 1974. i debitovao u derbiju protiv Hajduka znalo se da će postati legenda kluba kao recimo Slaven Zambata. Ukupno je odigrao 261 utakmicu u prvenstvu, 28 u kupu, pa 18 u europskim kupovima za Dinamo i postigao je 98 golova u prvenstvu. S Dinamom je 1981./82. osvojio titulu prvaka i dva Kupa maršala Tita 1979./80. i 1982./1983. Karijeru je 1984. nastavio u bečkom Rapidu, prešao je 1990. u Sankt Pelten, pa Vinerfeld u kome je završio karijeru 1991.

Ostvario je i bogatu trenersku karijeru. Sa četiri trofeja u dva trenerska mandata treži je najtrofejniji trener Dinama, dobitnik je Državne nagrade za sport "Franjo Bučar" 2005. godine. Vodio je brojne klubove Klagenfurt, Muru, Lins, Slaven, Sombro, El Masri, Marsoniju, NK Zagreb, Rijeku, Sesvete, Al Šab, Dunajsku stredu, Persepolis, Sepahan, Al Ahli, bio je selektor Hrvatske od 2004. do 2006, pa Crne Gore od 2010. do 2011. godine, pre dve godine sedeo je na klupi selekcije Irana.

Svet ga pamti i po odluci iz 2012. godine kada je kao trener Sepahana naredio svom igraču da promaši penal jer ga je sudio poklonio. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Baštovan

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati