Fudbal

[ Izvor: FK Partizan ]

24. 01. 2021. 14:35 0

KORONA Miljkovićeva borba, u krevetu 25 dana, srce preskače...

"Bio sam zaražen koronom, imao obostranu upalu pluća, ne mogu da kažem da sam bio kritično. Ležao sam u krevetu 25 dana, posle čega su mi lekari dozvolili da sa porodicom odem na Zlatibor. Hvala Bogu, sad sam dobro“, pričao je u Beleku o borbi sa koronavirisom Aleksandar Miljković, desni bek Partizana.

Mučio se mesec dana desni bek crno-belih sa ovom opakom bolešću, preskočio i start zimskih priprema, tek se preksinoć priključio saigračima u Beleku. Prvi put je 5. decembra osetio teškoće pred kraj prvog poluvremena duela sa Čukaričkim.

- Najpre sam osetio da mi srce preskače, plus bio ubrzan, što sam odmah signalizirao sudiji. Pozvao je lekare i kako su do pauze ostala samo dva, tri minuta, izdržao sam do kraja prvog poluvremena. Još na zagrevanju sam osetio da sam teži i u glavi i u nogama nego inače. Pomislio sam na običan umor. Sutradan sam dobio simptone kovida. Bilo mi je loše, samo sam pao u krevet. Bio sam zaražen koronom, imao obostranu upalu pluća, ne mogu da kažem da sam bio kritičan. Hvala Bogu, sad sam dobro - prisećao se za klupsku televiziju Miljković.

Nije morao na bolničko lečenje.

- Sportisti se, najvećem broju slučajeva, brzo vraćaju u pogon posle infekcije, ali meni je koncentracija virusa u organizmu bila povećana. Skener je pokazao aktivnu obostranu upalu pluća. Znao sam da će proći, jedino što sam psihički teško podneo činjenicu da ću propustiti uvodni, najvažniji, deo priprema. Ležao sam u krevetu maltene 25 dana, posle čega su mi lekari dozvolili da sa porodicom odem na Zlatibor.

Svi koji su morali u izolaciju govorili su da period bez normalnog života ume da bude komplikovan za psihu.

- Najviše mi je nedostajao – Partizan. Momci, „Zemunelo“, druženje, to je moj život. Tako funkcionišem i odjednom sam postao isključen. Hvala treneru Aleksandru Stanojeviću i lekarskom timu na načinu kako su se postavili tokom mojih problema, omogućili su mi da se vratim bez pritiska, zato osećam potrebu da im na tom gestu uzvratim učinkom na terenu.

Dok se Miljković borio sa koronom, doveo je Partizan još jednog desnog beka, Marka Živkovića iz Voždovca.

- Momak za desetku. I, kvalitetan igrač. Verujem da će ostaviti trag u Partizanu. Odlikuju ga sjajne ljudske osobine. Ne doživljam ga kao konkurenciju, kao stariji kolega moram da mu pokažem da u svakom trenutku može da računa na mene. Ne mogu da mu odmognem, samo da pomognem - kaže Miljković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati