Fudbal

S. I. [ Izvor: FK Crvena zvezda ]

17. 01. 2021. 16:39 0

Rezime Stankovića: Nikolić obrnuo igricu, Bakajoko se uklapa

Fudbaleri Crvene zvezde su danas završili prvi deo priprema na Kipru, vraćaju se tokom noći u Beograd a sve ono što je urađeno u prethodnih sedam dana sumirao je šef stručnog štaba Dejan Stanković.

- Prezadovoljan sam urađenim, i pre svega time što su svi igrači, sem Njegoša Petrovića koji je imao upalu tetive, odradili sve treninge. Kad uporedim ovo sa Kiprom od pre godinu dana, mislim da smo mnogo napredovali i da je to veoma vidljivo. Recimo, Nikolić je "obrnuo igricu" što se tiče trkačkih testova i oduševio me - počeo je Stanković.

Osvrnuo se i šef stručnog štaba na prelazni rok, što se tiče dolazaka nema konkretnih imena, nije pominjao Ederu, Falka, Tošića...

- Ako bude interesantan igrač na tržištu za Crvenu zvezdu - dovešćemo ga, ako ne, mislim da možemo u ovom sastavu da nastavimo dalje, jer stav kluba je, kao i moj, da ne želimo da nagomilavamo fudbalere, već da radimo sa onim što imamo na raspolaganju. Prezadovoljan sam igračima, ako bude nekih prilika - reagovaćemo.

Govorio je i o potencijalnim odlascima, El Fardu Ben i Miloš Degenek imaju ponude.

- Od priče do realizacije transfera je ogroman put, tako da je to sve što mogu da kažem u slučaju Bena. Ako ode reagovaćemo, ako ostane još bolje.

Andrija Radulović neće u Tursku već će na kaljenje u Grafičar.

- Stav kluba je jasan što se tiče igrača koji dolaze iz Omladinske škole u prvi tim. Radulović je fenomenalan fudbaler kome trebaju utakmice, a to će imati u Grafičaru i verujem da će tamo dosta napredovati.

Samo reči hvale imao je za novajlije Bakajoka, Odadu i Stankovića koje po prvi put prolaze pripreme sa našim klubom.

- Bakajoko se sjajno uklopio u grupu. Ima veliku pomoć od Sanoga i Bena koji pričaju francuski. Radimo na igri, na uigravanju, ali njegovi kvaliteti za mene nisu upitni. Odadu vidim isključivo u veznom redu i on samo treba da nastavi da radi i trenira kao sad, i zaista je budućnost Crvene zvezde. On i Stanković su ozbiljno pojačali konkurenciju u veznom redu.

Govorio je Stanković i o mladom Lazetiću.

- On je fizički odličan, ali mora mnogo da radi. Pred njim je ozbiljna budućnost, ako profesionalno shvati sve obaveze.

O potencijalnim pojačanjima na štoperskim pozicijama nije govorio, formacija sa trojicom centralna defanzivaca je samo jedna od opcija.

- Zadovoljan sam štoperima koje imam na raspolaganju i jedino u slučaju odlaska reagovaćemo da se tu pojačamo. Za sada sve ostaje ovako. Prezadovoljan sam kako rade, a što se tiče broja štopera na meču, to nema nikakve veze, isključivo gledam instrukcije koje postavljam pred njih, a ne koliko će ih izaći na teren.

Osvrnuo se Stankvić i na dešavanja u Milanu, koji je protivnik u okviru šesnaestine finala Lige Evrope.

- Vidim da rade na dovođenju igrača, pominje se Mandžukić koji je u godinama, ali je svakako fizički spreman. Videćemo kako će se uklopiti u njihovu igru, da li je došao kao starter ili rezerva Ibrahimoviću, ali imamo vremena do tad.

Zadovoljan je činjenicom da je Katai počeo da trenira.

- Na naše veliko zadovoljstvo, on je počeo individualno da radi. Ide u Tursku i proći će drugi deo priprema sa nama. Što se tiče spiska putnika, niko neće otpasti u tom smislu, svi zdravi igrači će putovati - zaključio je Stanković.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati