Fudbal

S. I.

17. 01. 2021. 13:49 0

POBEDA PARTIZANA Holender i Štulić matirali Poljake

Partizan je pobedio Zaglebje 2:1 (1:1) u prvoj kontrolnu utakmicu na pripremama u Turskoj. Crno-beli su bili bolji rival i na kraju su zasluženo i slavili golovima Filipa Holendera i Nikole Štulića.

Igrao je dobro Partizan od starta meča, dominirao je ali je iskazao one boljke od jesenas - slabu realizaciju i primio je kiks gol, pa je umesto ubedljivog vođstva, na poluvremenu bilo - 1:1. Bajbek je propustio dobru priliku na startu kada je sa 10 metara pogodio spoljni deo mreže, zatim je Banjak posle prekida udarcem glavom loptu poslao u stativu. Imao je na pas Bajbeka i Aleksandar Šćekić dobru priliku ali se spetljao. Dominacija Partizana je krunisana u 30. minutu. Maki Banjak je pasom od preko 40 metara pronašao Filipa Holendera koji je odlično primio loptu, izašao sam pred golmana i pored bloka ubacio loptu u mrežu.

Odbrana crno-belih je delovala veoma dobro, Zaglebje, u čijim redovima su od starta meča igrali i srpski internacionalci Đorđše Crnomarković i Dejan Dražić, do 40. minuta nije uspelo da zapreti Stojkoviću a onda su iz drugog dobrog prekida izjendačili. Mraz je pobegao Banjaku i glavom zatresao mrežu. Stanojević je u prvom delu izveo tim: Stojković - S. Marković, Vujačić, Banjak, Brežančić - Šćekić, Suma, Pavlović, Jović - Holender, Bajbek.

U nastavku je Stanojević je napravio devet izmena, šansu je ukazao golmanu Stevanoviću, pa Živkoviću, Ostojiću, Jojiću, Smiljaniću, Nathu, Asanu, L.Markoviću, Štuliću. Međutim, prvi su u nastavku pripreti Poljaci preko Dražića čiji lob nije bio precizan. Crno-beli su pojačali pritisak u poslednjih 25 minuta, a u 70. su Asano i Štulić prokockali zicer. Japanac je pogodio stativu, a mladi napadač je posle odbitka pogodio golmana.

U poslednjih 20 minuta zaigrali su Lutovac i Purić. Golman Zaglebja Konrad Forenc uspeo je da sačuva mrežu i posle novog zicera Asana u 85. minutu, ali nije uspeo da spreči poraz. Lazar Marković je uposlio Nikolu Štulića, a mlađani napadač u 87. minutu pogodio je sam ugao za zasluženi trijumf 2:1.

- Zadovoljan sam generalno, stvarali smo šanse, mogli smo da budemo agresivniji. Dobro smo napadali, imali smo mnogo šansi jedna na jedan. Za prvu proveru nije bilo loše - komentarisao je trener Aleksandar Stanojević.

 Na kraju treba reći da povreda mišića Ivana Obradovića nije teže prirode i da će se vratiti radu za koji dan.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati