Fudbal

[ Izvor: Mozzartsport ]

17. 01. 2021. 09:24 1

Stanojević: Menadžeri ubeđuju decu da ih čekaju Mančester, Liverpul...

Trener Partizana Aleksandar Stanojević novinarima u Turskoj objasnio je da su Denis Stojković i Nikola Čolić loše primili odluku da ne idu na pripreme, ali zašto on i dalje veruje u njih. Zbog povrede Ivana Obradovića crno-beli traže od FS Srbije da oslobodi obaveza Slobodana Uroševića.

Denisu Stojkoviću i Nikoli Čoliću klub je namenio odlazak na šestomesečnu pozajmicu, ali njima se to, kako otkriva trener Aleksandar Stanojević, nimalo nije dopalo, prenosi "Mozzartsport".

- Loše su prihvatili odluku. Svi oni misle, zajedno s menadžerima koji su okupirali srpski fudbal, da mogu odmah da igraju. To kod mene ne može, ne sad... Nikad! Ako ne odu na pozajmicu, opet neće dobiti šansu. Jović je poslednju utakmicu ušao i namestio gol, Čolić je imao dve-tri šanse, nije ih iskoristio, ali verujem u njega. Ta njihova žurba da odu u Mančester i Liverppul... Znate kako prolaze igrači koji brzo odu? Brzo i padnu. Najgora stvar je na silu gurati mladog igrača. Možda će samo neko trenutno da se naplati - pričao je Stanojević novinarima na pripremama u Turskoj, prenosi "Mozzartsport".

On je poručio mladim fudbalerima da i dalje čvrsto veruje u njih, ali da je ostalo na njima.

- Najviše računam na Stojkovića i Čolića i rekao sam im to. Zaslužuju da budu ovde, za mene su bolji od ovih novih momaka, ali nije u tome poenta. Stojković je prvi put počeo kod mene kao starter, Čolić isto, ali sad ne bi dobili šansu i u ovom trenutku ne bi imali prostora, a potreban im je samo mali apdejt da postanu prvotimci Partizana za sledećih nekoliko godina. Potrebno je da imaju kontinuitet, to je dobro i za njih i za klub, da imaju seniorske mečeve u nogama. U suprotnom – opredeliću se za bonuse koji u kontinuitetu igraju Superligu, bez obzira da li su manje talentovani, ali su u takmičenju. Morate da ste ekstremno talentovani, da doprinosite i dajete golove u kontinuitetu, kao Stevanović recimo, pa da budete starter u Partizanu.

Za sada zimski prelazni rok mirno protiče u Humskoj. Došao je desni bek Marko Živković, a Aleksandar Šćekić je produžio ugovor. Čeka se da li će isti potez napraviti Saša Zdjelar. Svi su igrači imali rok do 9. januara i početka priprema da se izjasne da li žele da idu. 

- Bilo je individualno, da se neko javi ako želi da ode, ako se ne oseća komforno. Imali su rok do 9. januara. Sada više ne mogu. Jedino ako neko dobije ponudu, pa je klub razmotri. Niko se nije javio da želi da ode. Vidim da je svima super, svi su zadovoljni. Ne žele da odu po svaku cenu. Sve to to sam uradio samo iz jednog razloga, da se osećam dobro i mirno kad se oseća borba za mesto. Da kažem: ne možeš da budeš nezadovoljan, jer sam ti pružio priliku. Jednostavno, da bi od njega tražio maksimum i da on ne bi smeo da bude nezadovoljan“.

Objasnio je Stanojević i kako želi da Partizan igra na proleće i šta mu nedostaje u ekipi.

- Hoću da igramo direktnije, brže, da stvaramo više šansi. Uvek moraš da ideš 20-30 odsto bolje nego što si bio. Imamo prostora za napredak. S druge strane, imamo problem s visinom, malo smo niži i nismo dominantni. Sada da me pitate možeš li da izdiktiraš početnih 11 za prvo kolo - ne bih znao. To je dobro, volim da imam 20 igrača u fokusu, ovo preko tog broja su mlađi. Svi treba da znaju da mogu da očekuju da igraju - dosledan je svojoj filoziofiji Stanojević.

Promene u zdravstvenom kartonu su što se Aleksandar Miljković oporavio od korone, ali se povredio Ivan Obradović, pa će crno-beli verovatno zamoliti Fudbalski savez da oslobodi Slobodana Uroševića puta na američku turneju sa reprezentacijom. Partizan od 13 časova igra prvi pripremni meč u Turskoj protiv Zaglebja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati