Fudbal

Milan Zarić

18. 01. 2021. 06:00 3

"Imao sam pet evra u džepu, nisam imao da jedem"

Portugalski defanzivac Pepe slavu je stekao u dresu Real Madrida, čiji je dres nosio od 2007. do 2017. godine. Osvojio je sve sa "kraljevićima", a samo šest godina pre potpisa za Real došao je u Portugal iz Brazila i doslovno nije imao šta da jede.

Otkrio je Pepe kako je po dolasku u Portugal imao pet evra u džepu i da je birao da li da jede ili da nazove majku.

- Kada sam stigao, imao sam možda nekih pet evra u džepu. Prijavio sam se u kancelariju za strance, a imao sam samo 18 godina. Morao sam da pokažem ištampani poziv iz Maritima kako bih ušao u Portugal - prisetio se Pepe i nastavio:

- Imao sam to malo novca, morao sam da kupim karticu za telefon kako bih nazvao majku da zna da sam stigao i da je sve u redu. Druga opcija je bila da kupim nešto da jedem. Izabrao sam da nazovem majku da se ne brine.

Na kraju mu je pomogao jedan od radnika na aerodromu.

- Stigao sam u šest sati ujutro, a let za Madeiru je bio u 11. Bio sam gladan i pitao sam radnika na aerodromu ima li bilo št aza jelo? Odgovorio mi je da mogu da kupim šta god poželim. Rekao sam mu da nemam novca. Pogledao me je, otišao i vratio se sa sendvičem - rekao je Pepe.

Istakao je da je od tada njegov cilj da pomogne drugima.

- Od tog trenutka uvek pokušavam da pomognem drugima. Nisam nikad saznao ko je taj čovek i žao mi je zbog toga, a puno mi je značilo. Bio je to gest koji mi je pomogao za čitav život. Od tog dana mi je Portugal na prvom mestu - rekao je Pepe.

Da podsetimo, Pepe je u mlađim kategorijama igrao za brazilski Korintijans, da bi seniorsku karijeru počeo da gradi u Portugalu. Igrao je za Maritimo, Porto, Real Madrid, Bešiktaš, da bi se 2019. godine vratio u Porto, gde bi mogao i da završi karijeru.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati