Fudbal

S. I.

10. 12. 2020. 21:20 0

Zvezda nije uspela da slomi otpor Slovana

Crvena zvezda je odigrala bez golova u Liberecu protiv Slovana 0:0 i završila grupnu faziu Lige Evrope u grupi "L" sa 11 bodova. Bio je srpski šampion biolji partner po hčladnom vremenu, propustio je nekoliko prilika za trijumf. U ponedeljak čeka žreb za šesnaestinu finala Lige Evrope.

Crvena zvezda je htela da završi grupnu fazu Lige Evrope pobedom u Liberecu, ali po hladnom vremenu nije imala dovoljno snage i koncentracije da slomi čvrstu odbranu češkog tima.

Mnogo borbe po hladnoći viđeno je u prvom delu ali sa samo jednom velikom prilikom i to El Fardu Bena. Zvezdin napadač je u 42. minutu primio loptu na grudi posle neočivanog kiksa Mikule, a onda sa šest-sedam metara snažno šutirao u stativu. Bilo je to i sve od napadačkog učinka Zvezde koja nije imala mnogo problema u odbrani. Moskera je dva puta pokušavao sa distance, Borjan je skinuo slobodnjak Mare pa je na kraju prvog dela 0:0.

Bolja je bila Zvezda u nastavku, Mirko Ivanić je propustio priliku, pa slkinuo zicer Milanu Rodiću, pokušao je dva puta Veljko Nikolićč sa distance, pa jumalo nije iznenadio golmana Slovana direktno iz kornera. Nije imala Zvezda ni dovoljno energije da zada konačni udarac Česima koji su u drugom delu jedva čekali kraj meča. Samo jedan udarac Stabileka iz slobodnog udarca tek da se jubilarac Milan Borjan potpuno ne smrzne. Na kraju i vatromet Delija da podgreje atmosferu.

Zvezda može da bude zadovoljna sa 11 bodova, poboljšala je UEFA koeficijent za bod pa ima 30,500, q zaradila je 190.000 evra. 

Kraj utakmice 0:0

Kraj meča, Zvezda je bila bolji rival u drugom delu, ali nije iskoristila nekoliko prilika. Takmičenje u grupi završava sa 11 bodova i čeka žreb u ponedeljak za nokaut fazu Lige Evrope.

88. minut: Veljko Nikolić je pokušao direktno iz kroenra da postigne gol i umalo u tome nije uspeo, ali je golman biuo priseban.

84. minut: Promenio je Stanković i formaciju, poslednjih desetak minuta će probati sa torjicom štopera i Gobeljićem i Gajićem u ofanzivnijoj varijanti.

78. minut: Ponovo šutira Veljko Nikolić sa 16 metara ali je promašio za metar. Stigli su i Delije u Liberec i priredili vatromet.

74. minut: Oprezan je Milan Borjan bez obzira što nije imao posle u drugom delu. Stabilek je izveo dobro slobodan udarac ali je Borjan skinuo i drugi šut u okvir gola.

69. minut: Veljko Nikolić sa 15 metara šalje povratnu loptu Milana Gajića preko prečke iako je bio u idealnoj poziciji i neometan. Menja Dejan Stanković, Rodić i Ivanić su izdržali 70 minuta a na terenu su Boaći i Gobeljić. Zvezda će do kraja igrati sa dva špica.

65. minut: Zvezda dominira, pritiska ali nedostaje realizacija. Ivanić je ponovo bio u dobroj situaciji, ušao je u šesnaesterac ali je bio izblokiran. Slovan bezopasan.

55. minut: Preti ponovo Zvezda, sada iz prekida. Ben je sjajno centrirao a Mirko Ivanić je dodirnuo loptu toliko da skine zicer Milanu Rodiću koji je bio na tri metra od gola u idelanoj poziciji. Zvezda igra mnogo bolje, hrabrije u nastavku. šteta što nisu iskoristili šanse.

49. minut: Lopta je završila u mreži Slovana, ali je Dijego Falćineli to uradio u stilu odbojkaša - rukom, pa je zaradio žuti karton.

47. minut: Odlična šansa za Zvezdu na startu, Mirko Ivanić je dobio dobru loptu od Rodića, snažno je šutirao iskosa sa leve strane ali golman je uspeo da odbrani.

Nema izmena na startu drugog dela, Zvezda će morati malo da pritisne rivala ako hoće da stigne do pobede.

Kraj prvog poluvremena 0:0

Kraj prvog poluvremena, mnogo borbe po hladnoći ali sa samo jednom velikom prilikom i to El Fardu Bena. Zvezdin napadač je u 42. minutu primio loptu na grudi posle neočivanog kiksa Mikule, a onda sa šest-sedam metara snažno šutirao u stativu. Bilo je to i sve od napadačkog učinka Zvezde koja nije imala mnogo problema u odbrani. Moskera je dva puta pokušavao sa distance, Borjan je skinuo slobodnjak Mare pa je na kraju prvog dela 0:0.

42. minut: Veliku špansu propušta Ben, sjajno je primio loptu na grudi, Mikula pogeešio a onda sa sedam metara pogodio je stativu.

40. minut: Evo prvog šuta u okvir gola, Mara je sa 17 metara izveo slobodan udarac ali je Borjan odlično intervenisao. Prolazi i 540 minuta bez primljenog gola... Zvezda je poslednjih desetak minuta 

34. minut: Nema prilika, nema šuta u okvir gola, samo mnogo borbe između dva kaznena prostora. Moskera je dva puta šutirao ali preko gola.

23. minut: Zvezda kontroliše utakmicu, čuva loptu i pokupava da probije dobar defanzivan blok Slovana koji očigledno račiuna na kontre. Oprobao je Milan Rodić udarac ali je lopta po kligavom terenu otišla tik iznad prečke. Za sad nema posla za golmane.

11. minut: Dobra kontra Crvene zvezde, Petrovićev pas nije bio dovoljno jak za Bena. Igra se otvoreno do sada, vidi se da nema rezultatskog značaja ali obe ekipe žele da takmičenje završe pobedom. 

UEFA je odlučila da sve utakmice Lige Evrope počnu minutom ćutanja u znak počasti prema preminulom italijanskom asu Paolo Rosiju.

 

Zvezda će pokušati da pobedi, osvoji još dva boda za klupski koeficijent koji sada iznosi 29,500, što je 50. mesto na UEFA rang listi, a doneće bolji položaj u žrebu za narednu sezonu. Ne treba tu ni izopštiti 570.000 evra za pobedi.

Stanković je poveio u Liberec 24 fudbalera, kod kuče su ostali samo Aleksandar Katai i Željko Gavrić. Izveo je trener crveno-belih očekivani tim sa Milanom Rodićem i Mirkom Ivanićem i videćemo koliko će dvojica doskorašnjih rekovalescenata provesti minuta na terenu. Kapiten Milan Borjan brani jubilarni 50. put u evrokupovima u dresu Crvene zvezde i izjednačava klupski rekord Vladimira Petrovića.

Slovan Liberec - Crvena zvezda 0:0 u tok

Stadion: Nisi u Liberecu. Bez prisustva gledalaca: Sudija: Matijas Gestranius (Finska). Žuti kartoni: Jusuf, Beran (Slovan), Degenek, Falćineli, Gobeljić. Gajić (C. zvezda).

Slovan Liberec: Knobloh - Koščelnik, Jugas, Kačaraba, Mikula - Pešek (od 68. MAtušek), Mara, Sadilek, Moskera - Beran (od 68. Hromada), Jusuf (od 75. Rabušic).

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Degenek (od 80. Pankov), Milunović, Rodić (od 71. Gobeljić) - Sanogo, Petrović - Ben (od 80. Eraković), Kanga (od 54. Nikolić), Ivanić (od 71. Boaći) - Falćineli.

Liga Evrope, Grupa "L"

Poslednje kolo

Slovan L. - Crvena zvezda 0:0

Hofenhajm - Gent 4:1 (2:0)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati