Fudbal

S. I.

10. 12. 2020. 11:51 0

Zvezda napada u Liberecu bodove za sebe i Srbiju

Crvena zvezda večeras u Liberecu (21.00) igra veoma značajnu utakmicu za svoju, ali i budućnost srpskog fudbala. Crveno-beli jesu prošli grupu kao drugoplasirani i igraće u šesnaestini finala Lige Evrope, ali večeras je meč koji donosi mnogo dobrog za budućnost.

Crveno-beli će pojuriti pobedu u jednoj zapaženoj jeseni pre svega da bi podigli klupski koeficijent sa 29,500 na lični rekord 31,500 i time učvrstili poziciju u Top 50 klubova Evrope na UEFA rang listi i omogućili još povoljniji žreb u budućnosti. Sa koeficijentom 31,500 Zvezda bi bila na granici da bude i povlašćena u plej-ofu za Ligu šampiona, a time imala i lakšu prohodnost do elite.

Međutim, bije bitka Zvezda i za Srbiju koja je trenutno zahvaljujući crveno-belima na 16. mestu rang liste država sa 26,000 bodova. Nažalost, pobeda Zvezde donosi 0,250 bodova jer se broj bodova uvek deli sa brojem učesnika jedne zemlje (četiri u slučaju Srbije). Našu zemlju na rang listi prate Grčka (25,000), Češka (24,800), Švajcarska (24,725), Hrvatska (24,075) i Izrael (23,375). Svi oni imaju još timova u takmičenju, ali za sada su u nokaut fazi sigurni samo Zvezda, Dinamo iz Zagreba i Slavija iz Praga.

Za ostale ćemo videti večeras, ali Zvezda bi pobedom u Liberecu smanjila mogućnost da nam se Česi ozbiljnije približe, dok PAOK i AEK ispadaju iz Lige Evrope. Ukoliko Zvezda bude imala malo sreće na žrebu i uspe na proleće da sačuva 16. mesto, Srbija će imati klubove u kvalifikacijama za Ligu Evrope u sezoni 2022/23.

Trener Dejan Stanković ne može da računa samo na Aleksandra Kataija i Željka Gavrića, i izvešće ponovo jak i ofanzivan tim: Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gajić, Sanogo, Kanga, Rodić - Ben, Ivanić - Falćineli. Meč u Liberecu počinje u 21.00 čas, sudi Matijas Gestranijus iz Finske.

Liga Evrope, Grupa "L"

Poslednje kolo

Slovan Liberec - Crvena zvezda 21.00

Hofenhajm - Gent 21.00

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Namirivanje

Zoran Živković [03.05.2024.]




Video dana

Fitnes oprema

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati