Fudbal

Direktno.rs

02. 12. 2020. 22:52 0

PSŽ sve zakuvao, magija Žirua na "Sančez Pishuanu"

Odigrani su mečevi petog kola grupne faze Lige šampiona. Pobede su ostvarili Lajpcig, Krasnodar, Briž, Barselona, Juventus, Čelsi, ali i Pari sen Žermen, koji je načinio da u grupi H bude najuzbudljivije u poslednjem kolu.

Nakon goleade u Istanbulu i pobede Lajpciga u gostima Bašakšehiru (3:4), fudbaleri Pari sen Žermena pobedili su Mančester na "Old Trafordu" rezultatom 3:1.

U grupi H nas očekuje neverovatan rasplet u poslednjem kolu. I Junajted i PSŽ i Lajpcig imaju po devet bodova, tako da će mečevi PSŽ - Bašakšehir i Lajpcig - Junajted odlučivati o sudbini u ovoj grupi, ko će otići u osminu finala, a ko će se zadovoljiti nastavkom u eliminacionoj fazi Lige Evrope.

Sveci su već u 6. minutu poveli preko Nejmara, ali je Rašford izjednačio u 32. minutu. Na 2:1 povisio je Markinjos u 69, da bi konačan rezultat postavio Nejmar u prvom minutu nadoknade.

U grupi E Čelsi je ubedljivo sa 4:0 savladao Sevilju na gostujućem terenu, a upravo ova dva kluba će nastaviti takmičenje u elitnom rangu.

Sva četiri gola postigao je Olivije Žiru, koji je imao magično veče na stadionu Sančez Pishuan. Pogađao je u 8, 54, 74. i 83. minutu. Ovako nešto poslednji put je pošlo za rukom Kristijanu Ronaldu 2015. godine, a Žiru je postao drugi igrač Čelsija u istoriji koji je postigao četiri gola na jednom meču. Pre njega to je učinio Didije Drogba.

Krasnodar je kod kuće savladao Ren minimalnim rezultatom 1:0 i na korak je od Lige Evrope.

U grupi F Briž je na domaćem terenu pobedio Zenit rezultatom 3:0, dok su Borusija Dortmund i Lacio remizirali 1:1.

U grupi G nije bilo neizvesnosti. Barselona je lako savladala Ferencvaroš u gostima sa 3:0, dok je istim rezultatom Juventus bio bolji od kijevskog Dinama.

U Mađarskoj su pogađali Grizman, Brajtvajt i Dembele, dok su u torinu strelci za Juventus bili Kijeza, Ronaldo i Morata.

GRUPA E

18.55 Krasnodar - Ren 1:0
21.00 Sevilja - Čelsa 0:4

GRUPA F

21.00 Borusija Dortmund - Lacio 1:1
21.00 Klub Briž - Zenit 3:0

GRUPA G

21.00 Ferencvaroš - Barselona 0:3
21.00 Juventus - Dinamo Kijev 3:0

GRUPA H

18.55 Bašakšehir - Lajpcig 3:4
21.00 Mančester junajted - PSŽ 1:3

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati