Fudbal

S. I.

30. 11. 2020. 09:29 0

Zvezda na Hofenhajm opet bez Kataija i Rodića

Crvena zvezda u četvrtak od 18.55 u Beogradu dočekuje Hofenhajm u meču petog kola Lige Evrope i bori se ne samo za overu prolaza u nokaut fazu nego i za novac, nove bodove za UEFA rang listu i možda prvo mesto u grupi "L".

Trener Dejan Stanković, nažalost, opet će morati da sastavlja tim bez Aleksandra Kataija i Milana Rodića, dok su nastupi Gelora Kange i Marka Gobeljića po znakom pitanja. Na teren se od kvinteta koji mu je nedostajao u Gentu vraća sigurno samo Seku Sanogo.

Povreda Kataija zahteva vreme, a ono mu nije saveznik jer se polusezona završava za dve nedelje, tereni su sve lošiji a zarastanje rupture mišića i tetive nije naivna stvar. Lekarski tim Crvene zvezde ima iskustva i sve je izvesnije da se "Magiko" neće ni vraćati na teren do kraja polusezone kako bi se potpuno zalečio. Milan Rodić danas ide na testiranje jer je prošlo dve nedelje od kada je bio pozitivan na koronavirus ali neće moći da konkuriše za meč u četvrtak.

Gelor Kanga i Marko Gobeljić se oporavljaju ali nisu konkurisali za tim protiv Rada i neizvesni su za meč Lige Evrope. Srećna okolnost po crveno-bele je da su sa dve pobede u Gentu 99 odsto rešili pitanje prolaska u nokaut fazu a da je Hofenhajm sa stopostonim učinkom već završio posao pa nije pod moranjem a moguće je i da će kombinovati sa sastavom.

Zvezda će sigurno želeti još jednu potvrdu svega ostvarenog ove sezone u Evropi i neće mnogo gledati ka GEntu gde gostuje Slovan Liberec, teorijski jedini preostali konkurent za drugo mesto. Nova tri boda donela bi rpvaku Srbije skok među Top 50 klubova po UEFA koeficijentima, prvi prelazak preko 30 bodova (30,500, sada ima 28,500), ne treba olako ostaviti 570.000 evra zarade.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati