Fudbal

S. I.

13. 11. 2020. 13:52 10

Koroman za Direktno: SNS je najveće zlo, "doktor za sve" uništio nam je i fudbal!

Ognjen Koroman je bio ekstremno razočaran porazom Srbije, kao osvedočeni opozicionar ovog sistema i društva, a nekadašnji reprezentativac poželeo je uspeh "orlovima", silno želeo da se to dogodi, kako kaže, u inat partijašima iz vlasti. Ali...

- Ne da mi se da pohvalim nešto, da se obradujem uspehu. Kod mene je pre meča i za vreme preovladao patriotizam, želja da Srbija bude deo Evrope, da ti igrači donesu malo radosti u narod, da podignu interesovanje za fudbalom i vrate veru u sebe. Ali, sreća treba da se zaradi, ovaj neuspeh je refleksija stanja u državi, upliva SNS-a i političara u sve pore fudbala. Nema sreće sa ovima - kaže Koroman za Direktno.rs.

Nekadašnji as Crvene zvezde neće da kritikuje igrače.

- Stoji da nisu igrali kao u Oslu, da je možda izgledalo da nisu dali maksimum, ali pitamo li se da li mi imamo kvalitet za više? Da li su naši igrači bolji od škotskih? To ne mogu ni ja paušalno da analiziram, već neko stručan u Savezu. Ali, nema ko tamo da radi to jer je SNS postavio s vrha nesposobne ljude koji ne znaju posao. Riba smrti od glave, razgovaram sa mnogo saigrača, starijih trenera i svi mi isto kažu - nikad nije bilo gore nego danas, jer SNS čega god se dotakne - sve uništi! Oni su najveće zlo koje je moglo da nas zadesi. Predsednik Alekdsandar Vučić sve zna, u sve se meša, a poprilično i u fudbal. Onda drugačije i ne može da bude kad imaš jednog "doktora za sve".

Nema sreće sa ovom vlašću, odavno priča Koroman koji se oseća kao Don Kihot u napadu na vetrenjače.

- Narod ne veruje državi, ne veruje ni u državni tim, ne veruje ni u fudbal jer se ovde sve vidi i zna. Sve se svelo ko će koga da prevari, ko će više da namesti SNS utakmica, ko više da zaradi od prodaje igrača i na kladionicama. Regularnost takmičenja ne postoji, svelo se sve na priče ko će danas da ti sudi, a ne protiv koga igraš. To nije važno, pa zato fudbal niko i ne gleda. A, korona je legla vlasti kao kec na desetku za sve mutne radnje koje rade u fudbalu, Nema publike, nema ko da im zviždi, vređa, negoduje, malo ko hoće da gleda sve te njihove muljaže preko TV ekrana.

Nema ni struke, kaže Koroman koji je kažnjen šest meseci od strane FSS zbog komentarisanja predsednika Saveza.

- Ja sam trener početnik i kao neki reprezentativac koji je dao nešto Srbiji samo sam želeo da učim. Savez umesto da ti pomogne da se edukuješ, pa da ti daju mogućnost da učiš i radiš i od pete lige postaneš možda trener jednog dana, neko iz stomaka kaže "Koroman nije trener jer nije naš". Jadno, tužno. Zato neki moji prijatelji kao Jovan Stanković pre će raditi u trećoj ligi Španije nego u Srbiji. Beže svi od ovog zla.

Odavno je sve zrelo za korenite promene.

- Treba da se isčisti fudbal od svega i svačega, da se istera politika, vrati struka, napravi plan, sistem. Da se vratimo poštenom radu, ligama gde je najvažniji fudbal, kvalitet igre, gde neće biti korupcije, nameštanja, rasprodaje talenata. A, da bi se to promenilo mora da se promeni za početak ova vlast - jasan je Koroman.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati