Fudbal

Direktno.rs

26. 10. 2020. 07:05 3

Stanković kao Šekspir: Falio je samo gol

Crvena zvezda se okliznula kad se najmanje nadala, remi bez golova protiv Javora je samo potvrda onog što je viđeno u poslednje vrerme - problemi u igri i realizaciji.

Javor je drugi klub sem Partizana (dva puta) koji je u aktiuelnoj seriji Crvene zvezde od 63 uzastopne prvenstvene utakmice na stadionu "Rajko Mitić" bez poraza koji je odneo bod a da nije dozvolio crveno-belima da im zatrese mrežu! Frapantan je plodatak da je Zvezda u poslednjih 106 mečeva kod kuće samo četiri puta propustila da postighne gol, dva puta protiv Partizana (0:0), protiv Javora i protiv Čukaričkog 2014. Čak je u jedinom porazu od Partizana od 1:3 kad je i započela serija od 63 meča bez poraza zatresla mrežu.

Treba odati počast ekiopi iz Ivanjice za kvalitetnu odbranu i veliku borbenost do nivoa hvatanja grčeva u mišićima, ali na "Marakani" se za sve pitala Zvezda pa i za rezultat. A, on je plod igranja trenera Dejana Stankovića koji je umislio da jedan golobradi momčič Andrija Radulović koji još ne može da igra seniorski fudbal može kao ofanzivni vezista da igra levog beka, kao i da ekopi ne treba napadač, pa Milan Pavkov zajedno sa Dijegom Falćinelijem presedi prvi deo na klupi.

Potcenjivanje rivala i precenjivanje kvaliteta pojedinih igrača od strane šefa struke Crvene zvezde su i proizvele bacanje 45 eksperimentalnih minuta u zaborav s tim da je Javor propustio lepu priliku da kazni sav taj haos od tima, o igri ne treba pričati jer je nije bilo.

A, onda su napravljene tri izmene, ušli su Katai, Rodić, Falćineli, zatim i Pavkov, ali fudbal kao i život kažnjava. Ivanić ni penal nije iskoristio, a jasno se videlo kako Zvezda dominira u Superligi - na kontu individualnih kvaliteta njenih igrača i nekih mehanizama koji su usvojeni od strane jedne grupe.

- Šta je nedostajalo? Pa samo gol - rekao je Stanković posle meča, pa zatim analizirao - Nemam šta da zamerim igračima, jer u ovom momentu smo prinuđeni da rotiramo kako ne bismso "popucali“ do 16. decembra. Promešao sam sastav i samo je falio gol da se utakmica otvori. Da smo na vreme pogodili, sve bi drugačije izgledalo, ali logično, kako vreme prolazi i protivnik postaje sve snažniji i teži za savladati. Promašili smo penal, dva zicera, "mrtve“ šanse i zaista je samo falio gol. Utakmica sa Hofenhajmom nije ostavila trag na nas, jednostavno smo bili prinuđeni da rotiramo.

Rotacije su donele neke benefite i neka blaga razočaranja, kaže Stanković.

- Radulović pokriva celu levu stranu. Kada igraš na "Marakani“, uglavnom visoko stojiš, a on je bio na prirodnoj poziciji u napadu, videlo se tokom prvog poluvremena. Problem je što je morao da brani gol, ali nije imao toliko defanzivnih zadataka. Ne bih ga stavio na levog beka da smo igrali u gostima, ali mi, kada smo domaćini, uvek visoko stojimo. Zadovoljan sam njegovim odnosom. Što se Spiridonovića tiče, delimično sam zadovoljan, moram da budem iskren. I on i Gavrić mogu bolje, oni su sa loptom na "ti", od njih ekipa i Zvezda očekuju više. Rade dobro i pošteno, ali utakmica je merilo. Ivanić je promašio penal, našao se u četiri "mrtve" šanse, ali treba uzeti u obzir da je odležao dve nedelje zbog korone, da se vratio u trenažni proces, da je dobro radio i da mu fali ritam utakmica. Pokazao je on i dokazao šta je i koliko je bitan za nas.

Čak petporica fudbalera mlađih od 21 godine su bili na terenu.

- Oni igraju u Zvezdi, tako da nemam dilemu da li su kvalitetni. Još jednom kažem, nama je danas samo falio gol. Petrovića i Nikolića i ne smatram u "mlade", kao ni Gavrića, već su tu sa mnom godinu dana. Eraković i Radulović jesu, ali je upravo Eraković pokazao protiv Hofenhajma da je odličan štoper. To je proces, preuzeo sam rizik. Da smo pobedili, svi bi mi čestitali što sam izveo na teren pet mladih igrača. Isto bih uradio, uprkos remiju. Treba da budemo grupa, i kada je dobro i kada nije. Odigrali smo nerešeno, a bili smo favoriti, ipak i u takvim trenucima treba pokazati zajedništvo. Nismo navikli da gubimo bodove kod kuće. Moramo da izvučemo pouke, ali želim da naglasim da preuzimam odgovornost i da mi to nije problem. Znam šta sam radio, idemo dalje, prvenstvo je dugačko, nova utakmica nas čeka već u četvrtak. Napravili smo podlogu protiv Hofenhajma i pokazali da možemo da budemo ravnopravni u Evropi - kaže Stanković. 

Razlika u odnosu na Vojvodinu je sada šest bodova i nije problem u tome jer je Zvezda dominantna u Superligi i mnogo kvalitetnija od ostatka lige. Problem postoji u igri protiv kvalitetnijih rivala, a poseban problem je realizacija. Određeni mehanizmi nisu uspostavljeni, ponekad se čini kao da se neke stvari ne rade na treninzima a rade se. Vreme je za još žešći rad a baš vreme nije saveznik Zvezdi. 

Želje i aspiracije u Evropi su postavljene visoko. Realnost nas upozorava na oprez.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati