Fudbal

Milan Zarić

23. 09. 2020. 23:01 0

Omonija nije izdržala, Olimpijakos blizu LŠ

Fudbaleri Omonije, koji su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisali Crvenu zvezdu, pružili su jak otpor Olimpijakosu u plej-ofu. Ipak, to nije bilo dovoljno za pozitivan rezultat, budući da su crveno-beli u Pireju slavili sa 2:0, a bunker protivnika su probili tek u drugom poluvremenu.

Omonija je plasmanom u plej-of već napravila najveći rezultat, jer nikada do sada nije igrala grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a sada će biti sigurno deo Lige Evrope. Međutim, tim iz Nikozije nije na tome želeo da se zaustavi, već je želeo da što više namuči Olimpijakos, možda i da dođe do pozitivnog rezultata.

U prvoj nameri je uspeo, budući da je tim iz Pireja morao dobrano da se oznoji kako bi pobedio, ali je u drugom poluvremenu uspeo da slomi otpor Kiprana i da slavi sa 2:0.

Omonija je u Pirej došla sa jasnim ciljem - da pokuša da odbrani gol. Stoga je u većem delu meča bila u podređenom položaju, Olimpijakos je bio taj koji je imao više loptu u posedu, koji je imao više šuteva na gol protivnika, ali i prvom poluvremenu do gola nije mogao. Odbrana i golman Fabijano su odbijali sve nalete.

I tako je bilo do 69. minuta, kada se dogodio, ispostavilo se kasnije, prelomni trenutak meča. Tada je češki defantzivac Lecjaks u padu igrao rukom u kaznenom prostoru posle duela sa našim Lazarom Ranđelovićem, pa je sudija Dani Makeli pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Matju Valbuena, koji je lako matirao Fabijana i doneo je prednost Grcima.

A tačku na meč domaći su stavili u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je Buhalakis odložio loptu El Arabiju, a ovaj raspalio po njoj sa više od 20 metara i tako probušio mrežu Kiprana.

Kada je reč o ostalim mečevima, Molde i Ferecvaroš su remizirali u goleadi - 3:3, dok je Dinamo iz Kijeva slavio u Belgiji protiv Genta - 1:2.

PLEJ-OF LIGE ŠAMPIONA

UTORAK

Krasnodar - PAOK 2:1 (1:1)
(Klason 39 pen, Kabela 70 - Pelkas 32)

Makabi Tel Aviv - Salcburg 1:2 (1:0)
(Biton 9 - Šobošlaj 49 pen, Okugava 57)

Slavija Prag - Mitjiland 0:0

SREDA

Gent - Dinamo Kijev 1:2 (1:1)
(Klajndist 41 - Suprijaga 9, De Pena 79)

Molde - Ferencvaroš 3:3 (0:1)
(Džejms 55, Ajkrem 65, Elingsen 83 - Boli 7, Uzuni 52, Karatin 87 pen)

Olimpijakos - Omonija 2:0 (0:0)
(Valbuena 69 pen, El Arabi 90+2)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati