Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

23. 09. 2020. 17:11 1

Sudije: Zvezda i Partizan nam crtaju mete na čelu!

Sudije Superlige Srbije reagovale su posle sve češćih istupa u javnosti čelnika Crvene zvezde i Partizana, koji su neretko delioce pravde optuživali za krojenje rezultata večitih rivala, pa su u saopštenju naveli da im "funkcioneri dva naša najveća kluba crtaju mete na čelu".

Saopštenje sudija Superlige Srbije prenosimo u celosti:

"Suočeni sa gotovo brutalnim pritiscima od strane klubova i odgovornih pojedinaca, mi sudije Superlige Srbije ovim putem želimo da izrazimo nezadovoljstvo zbog svakodnevnih medijskih napada.

Svesni svoje odgovornosti i jasne namere da igri podarimo ono najbolje, želimo da naglasimo da je naš jedini kriterijum bio i ostao samo fudbalski, isključivo u duhu Pravila igre i propisanih kriterijuma FIFA i UEFA. Od pritiska koji podrazumeva naš posao, nismo i ne želimo da bežimo, ali da ostanemo imuni na sada već otvorene pozive na linč i praktično crtanje meta na čelo od strane, pre svega Crvene zvezde i Partizana, nećemo i ne možemo da ćutimo. Zbog fudbala i pravde, svega onoga što ova igra predstavlja.

Svi zajedno odgovorno tvrdimo da nikada do sada nismo imali nijedan poziv ili bilo kakav pritisak od čelnika Sudijske komisije Milana Karadžića, Boška Jovanetića i Milovana Srećkovića, kao ni čelnika FSS Slaviše Kokeze, Nenada Bjekovića, Marka Pantelića i Jovana Šurbatovića, niti bilo koga drugog iz fudbalske organizacije.

Svojim potpisima izražavamo bunt zbog svojevrsnog verbalnog nasilja kojem smo izloženi, uz jedinstven stav da ukoliko se sa pretnjama i linčom nastavi, moramo da razmislimo o nekim radikalnijim merama. Zbog sebe, naših porodica, ali pre svega istine i pravde, zaštite sudijskog integriteta", poručili su arbitri u Superligi Srbije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati