Fudbal

Milan Zarić

16. 09. 2020. 19:29 12

NIŠTA OD LIGE ŠAMPIONA Zvezda ispala na Kipru!

Fudbaleri Crvene zvezde neće igrati Ligu šampiona, jer su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona posle penala ispali od Omonije! Kiprani su na ruletu bili uspešniji, jer su slavili sa 4:2, a posle 120 minuta je bilo 1:1. Tragičari su Miloš Degenek i Dijego Falćineli, koji su promašili penale.

Posle dva uzastopna učešća u Ligi šampiona, crveno-beli su ostali bez elitnog takmičenja. Prošle sezone su na penal ruletu bili uspešni, izbacili su Kopenhagen, ali im je ove sezone sreća okrenula leđa, pa će kroz plej-of morati da se bore za Ligu Evrope.

Crveno-beli su na ovom meču u njegovom većem delu bili bolji rival, međutim šta to sada vredi timu Dejana Stankovića, kada su u meču sezone teren napustili pognute glave.

Imali su više od igre u prvom poluvremenu, ali su ipak morali da jure zaostatak. I to zbog primljenog gola na krajnje bizaran način. Igrao se 31. minut, kada je odbrana srpskog šampiona kapitulirala. Milan Borjan je loše intervenisao posle kornera, pa je loptu boksovao o stativu i tako je praktično namestio gol Luftneru. A češkom internacionalncu je samo ostalo da se pokloni, pa je glavom zatresao nebranjenu mrežu.

Crveno-beli su pošto-poto želeli da što pre dođu do izjednačenja, ali nije išlo. Kanga je dva puta okušao sreću sa distance, međutim gola nije bilo. Sve do 45. minuta. Tada je viđen mat u dva poteza - Ben je dobio loptu na desnoj strani, pravovremeno je centrirao i našao Ivanića, a crnogorski reprezentativac je glavom uspeo da savlada Fabijana i da vrati egal u meč.

U nastavku su izabranici Dejana Stankovića bili bolji rival, opasno su pretili Ben, Ivanić i Kanga, međutim gola nikako nije bilo. Sve je to moglo da se osveti fudbalerima Zvezde, jer su Kiprani imali šansu preko Butea. Uhvatio je volej Francuz, gađao je u sam ugao, ali se Borjan ispružio i otklonio je opasnost.

Nakon toga je Ben imao zicer, mogao je da kazni promašaj Kiprana, međutim udarac je izblokiran sa 11 metara. I to je bila poslednja velika prilika za crveno-bele do isteka 90. minuta, a kako nije bilo golova - pobednika su morali da odluče produžeci.

Kako u dodatnih 30 minuta nije bilo golova - odluka je pala posle penala, kada je i sreća okrenula leđa crveno-belima. Posle sigurne dve prve serije i golova Gavrića i Bena, usledili su promašaji Degeneka i Falćinelija, što je označilo kraj sna o Ligi šampiona...

PENALI: Omonija - Zvezda 4:2

4:2 - Lecijaks vodi Omoniju u plej-of, Zvezda je ispala!

3:2 - Zvezda na rubu eliminacije. Maši i Degenek!

3:2 - Vodi Omonija. Asante vara Borjana.

2:2 - NE, NE, NE! Falćineli nije precizan, brani mu Fabijano!

2:2 - Ne greše izvođači. Pogađa i Viktor Gomeš.

1:2 - Ben cepa mrežu! Nema promašaja za sada!

1:1 - Siguran je i Gomez. Borjan je otišao u pogrešnu stranu.

0:1 - Odlično je počelo! Gavrić pogađa!

DRUGI PRODUŽETAK: Odluka o plej-ofu pada na penal ruletu, Omonija - Zvezda 1:1 (1:1, 1:1)

NEMA PROMENE REZULTATA! PENALI ODLUČUJU KO IDE DALJE!

120. minut - Prekid za crveno-bele, međutim nema neke bogzna kakve opasnosti za Omoniju.

116. minut - Izmešao je Gavrić protivničku odbranu, ali se malo i "zaigrao", budući da se spetljao, te je na kraju izgubio loptu.

113. minut - Vratio se Sanogo...

112. minut - KAKO JE SAMO BILO OPASNO! Gavrić je posle "biciklice" okušao udarac sa distance, gađao je desnom nogom, ali zamalo preko gola.

110. minut - Ostao je da leži Sanogo posle faula Senea... Izašao je van igre da mu se ukaže pomoć, a Zvezda je ostala sa desetoricom.

106. minut - Ne može više Rodić... Igrao je pod injekcijama 105 minuta, a u završnih 15 će igrati Gajić.

PRVI PRODUŽETAK: Bez šansi i golova, Omonija - Zvezda 1:1 (1:1, 1:1)

105. minut - Nije bilo šansi do kraja produžetka, pa sve staje u poslednjih 15 minuta.

101. minut - Menjao je Stanković, iz igre je izveo Kataija, kome je ovo bio prvi meč posle povrede primicača, dok je u vatru bacio mladoć Željka Gavrića.

98. minut - Umor i značaj meča - uticali su na to da igrači oba tima malo "povuku ručnu", pa stoha nije ni bilo velikih prilika za gol.

91. minut - Počeo je prvi od dva ključna produžetka za plasman u plej-of za Ligu šampiona. Ostaje da se vidi da li će posle 30 narednih minuta pasti odluka ili će se šutirati penali.

DRUGO POLUVREME: Produžeci na Kipru, Borjan spasao crveno-bele, Ben promašivao, Omonija - Zvezda 1:1 (1:1)

90+3. minut - Nema promene rezultata, IGRAĆE SE PRODUŽECI!

90+2. minut - Opasno je bilo pred golom Omonije, pokušala je Zvezda posle prekida, ali iako je bila blizu protivničke mreže - domaći su se odbranili.

89. minut - Ubacuje Stanković najnovije pojačanje - u samom finišu je na teren ušao Dijego Falćineli.

88. minut - Pokušao jei rezervista Jovančić, posle nekoliko minuta praznog hoda. Šutirao je sa 18 metara levom nogom, ali je lopta odskakutala pored gola.

 79. minut - Ređaju se šanse pred oba gola. Ponovo je lopta bila kod Bena, on je raspalio sa distance, ali je bio neprecizan.

78. minut - Sada prilika za Omoniju! Lecijaks je dobio loptu na levoj strani, šutirao je iz prve, ali je lopta otišla preko gola.

75. minut - STRAŠNA ŠANSA! Ben je dobio loptu kao na tacni u srcu šesnaesterca, imao je prostora da se namesti, međutim njegov udarac je izblokiran i propuštena je šansa da crveno-beli dođu do kompletnog preokreta.

69. minut - Bolja je Omonija u ovim trenucima. Pletu Kiprani mrežu oko gola crveno-belih, međutim izabranici Dejana Stankovića su uspeli da odbiju nalet.

67. minut - Borjan je spasao Zvezdu! Uhvatio je volej Butea, ali je čuvar mreže crveno-belih sjajnom paradom spasao srpskig prvaka!

61. minut - Zvezda je ozbiljno pretila, pokušali su Ivanić i Ben, bili su tako blizu mete, međutim gola nije bilo.

56. minut - Kako se samo igra početkom drugog dela. Najpre je Katai tražio faul, a pošto ga nije dobio - usledila je kontra Omonije. U dobroj situaciji je bio Butea, međutim zamalo je zakasnio.

53. minut - BILO JE OPASNO! Katai je šutirao pored živog zida sa 25 metara iz slobodnog udarca, bio je bačen na muke Fabijano, ali je uspeo da odbrani.

46. minut - Nastavljen je meč! Prvi su zapretili crveno-beli posle prekida, Kanga je centrirao, međutim nije u kaznenom prostoru bilo opasnosti jer je napravljen faul nad golmanom Fabijanom.

PRVO POLUVREME: Ivanić vratio egal i ispravio kiks Borjana, OMONIJA - ZVEZDA 1:1

Gol Mirka Ivanića je, ujedno, bio poslednji detalj u prvom poluvremenu, pa crveno-belima ostaje još 45 minuta da dođu do pobede i overavanja evropske jeseni. Bili su fudbaleri Zvezde bolji u prvom poluvremenu, pa ostaje da se vidi da li će u drugom delu uspeti to da krunišu i da prođu dalje.

45. minut - GOOOL! Zvezda je na vreme izjednačila! Mirko Ivanić je pogodio posle odličnog centaršuta Bena, te je meč vratio na sam početak.

38. minut - Zvezda na sve načine pokušava da izjednači, ali ne ide, pa ne ide. Kanga je probao dva puta sa distance, bio je veoma blizu, no gola nije bilo.

31. minut - ŠOK! Zvezda gubi na Kipru - 1:0. Bila je bolja Zvezda u prvih pola sata, međutim ništa to ne vredi kada je primila gol. A to se desilo posle greške Milana Borjana, koji je loše boksovao, nabacio je loptu pravo do Luftnera, a njemu nije bilo teško da zatrese praznu mrežu.

28. minut - KAKVA ŠANSA! Posle kornera je lopta došla do Vukanovića u petercu, ali je on prilikom prijema igrao rukom, te je i velika prilika propuštena.

26. minut - Zvezda sve opasnija. Šutirao je sada i Ben glavom, međutim otišla je lopta preko gola.

22. minut - Period igre kada se više igralo pred golom Omonije. Lopta je čas bila kod Kataija, čas kod Kange, a čas kod Rodića, međutim nisu ti dugi napadi izrodili ozbiljniju šansu.

17. minut - Pritisak i nešto duži napad Kiprana. Centrirali su domaći i sa jedne i sa druge strane u nekoliko navrata, međutim nije to dovelo do neke opasnije situacije, pa je lopta završila u rukama Borjana.

13. minut - Najopasniji napad na meču! Ivanić je dobio loptu iskosa na levoj strani, posle finte je šutirao sa distance i bacio je na muke golmana Fabijana. Bila je to "žabica", odskočila je lopta ispred Brazilca, koji je nekako otklonio opasnost.

4. minut - Opasno je bilo pred golom Omonije... Ben je uposlio Kataija, ovaj pokušao oštro po zemlji, međutim golman kiparskog prvaka je otklonio opasnost.

3. minut - Kiprani su prvi pokušali. Tijago je tukao sa distance, međutim nije bio precizan i lopta je otišla preko gola!

1. minut - Počeo je meč u Nikoziji! Pred crveno-belima je najznačajnijih 90 minuta u sezoni, jer ih pobeda vodi u plej-of za Ligu šampiona, ali im i garantuje evropsku jesen.

 

Omonija - Crvena zvezda 4:2 penalima (1:1, 1:1)

Stadion: GSP u Nikoziji. Bez prisustva publike. Strelci: Luftner u 31. minutu za Omoniju, a Ivanić u 45. za Crvenu zvezdu. Sudija: Kris Kavanah (Engleska). Žuti kartoni: Hubočan, Lang, Gomez, Kusulos, Sene (Omonija), Sanogo, Katai, Milunović, Gajić (Crvena zvezda).

Omonija: Fabijano - Lang, Hubočan (od 90+3. Kusulos), Luftner, Lecijaks - Papulis (od 98. Lojzu), Gomez, Gomeš, Dos Santoš (od 116. Asante) - Butea, Kakulis (od 65. Sene).

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić (od 106. Gajić) - Sanogo - Ben, Katai (od 101. Gavrić), Kanga, Ivanić (od 81. Jovančić) - Vukanović (od 89. Falćineli).

KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA, 3. KOLO

UTORAK

Dinamo Kijev - Alkmar 2:0 (0:0)
(Rodrigeš 49, Šarapenko 86)

PAOK - Benfika 2:1 (0:0)
(Janulis 63, Živković 75 - Silva 90+4)

Gent - Rapid Beč 2:1 (1:0)
(Dorš 36, Jaremčuk 59 pen - Demir 90+3)

SREDA
Omonija - Crvena zvezda penalima 4:2 (1:1, 1:1)
(Luftner 31 - Ivanić 45+1)

Ferencvaroš - Dinamo Zagreb 2:1 (1:1)
(Lovrenčić 2, Uzuni 65 - Uzuni 23 ag)

Makabi Tel Aviv - Dinamo Brest 1:0 (0:0)
(Biton 50 pen)

Karabag - Molde 5:6 penalima (0:0)

Mitjiland - Jang bojs 3:0 (0:0)
(Lefor 51 ag, Drejer 62, Mabil 84)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 12

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati