Fudbal

Direktno.rs

05. 09. 2020. 22:52 1

Portugalci bez Ronalda razbili Hrvate

Fudbaleri Poprtugala ubedljivo su savladali Hrvatsku sa 4:1 (1:0) u derbiju Grupe 3 A divizije Lige nacija.

Na stadionu "Dragao" u Portu u većem delu meča igralo se samo pred golom Dominika Livakovića, golmana "vatrenih". Portugalci su uputili čak 24 šuta ka golu rivala, a Hrvati samo tri i to dovoljno govori kakav je bio odnos snaga u ovom susretu. A kada je takva situacija, onda Hrvati nisu ni mogli da se nadaju povoljnijem rezultatu.

Aktuelni šampion Evrope i osvajač Lige nacija igrao je bez najboljeg igrača Kristijana Ronalda, dok Zlatko Dalić nije mogao da računa na Luku Modrića i Ivana Rakitića.

Portugalci su od prvog minuta krenuli u atake ka golu Livakovića i šanse su se nizale iz minuta u minut.

U prvih pola sata nekoliko puta se istakao Livaković sjajnim odbranama, pre svega kod pokušaja Žoaa Kansela i u dva navrata Pepea.

Čak tri puta tresla se stativa Hrvata, pogađali su je Žoao Feliks, Dijogo Žota i Gerero.

Međutim, u 41. minutu nije bilo spasa. Kanselo je fantastično šutirao sa 25 metara, levom nogom poslao loptu pod prečku i postigao prelep pogodak.

I to je olakšalo posao "moreplovcima" na ovom meču, pa fudbalerima Hrvatske u nastavku jednostavno nije bilo spasa. Portugal je prednost duplirao u 58. minutu golom Žote, koga je odlično uposlio Gereiro.

A kada je u 70. Žoao Feliks postigao novi gol za Portugal, pitanje pobednika je bilo rešeno. Sve što su do kraja meča Hrvati uspeli da urade jeste da postignu utešni pogodak preko Bruna Petkovića u prvom minutu sudijske nadoknade, da bi tačku na meč stavio Andre Silva u 95. minutu za konačnih 4:1.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati