Fudbal

Direktno.rs

13. 08. 2020. 09:42 0

LIGA ŠAMPIONA Nejmar: Samo se trofej računa

Nestvaran preokret u 120 sekundi napravio je Pari sen Žermen protiv Atalante i stigavši do polufinala Lige šampiona posle 25 godina samo najavio da je u Lisabon došao sa najvišim ambicijama.

Bez Di Marije, Veratija, Kurzave, sa rovitim Mbapeom na klupi koji je morao na teren u 60. minutu, "sveci" su izvršili pravu invaziju na gol Atalante u poslednjih pola sata kako bi dostigli prednost Italijana. Nejmar je igrao oidlično, učestvovao je u oba gola Markinjosa (90) i Čupa Motinga (90+2) i na delu potvrdio najavu da dolazi u Portugaliju po trofej.

- Atalanta je iznenađenje takmičenja, veoma agresivan tim. Sada moramo da se odmorimo, bila je ovo vrlo zahtevna utakmica - rekao je Nejmar - Nisam ni pomislio na eliminaciju. Ništa me neće sprečiti da težim finalu jer samo se trofej računa. Mi smo porodica, ostajemo koncentrisani jer nas 180 minuta deli do cilja.

Trener Tomas Tuhel je na 50-godišnjici postojanja kluba posegao je za čudnom izmenom koja mu je dala na kraju rezultat. Umesto Ikardija uveo je Čupa Motinga koji je pasom započeo akciju kod prvog gola, a zatim u drugom minutu nadoknade ubacio loptu u mrežu za veliki trijumf.

- Ovakva utakmica, pa plasman u polufinale, četiri trofeja do sada, dugo će se pamtiti ova 50-godišnjica postojanja kluba - rekao je treenr Tuhel - Rekao sam na klupi da ako damo jedan, da će uslediti drugi. Apsolutno smo zaslužili prolaz. Potpuno smo kontrolisali stvari na terenu u drugom poluvremenu, čak i fizički.

Atalanta je završila sezonu iz snova, na bolan način je osetila kako sitni detalji dele velike ekipe od onih vrlo dobrih kakvi su i sami. Šef struke Đan Pjero Gasperini igračima ništa nije imao da zameri.

- Bili smo tako blizu i pomislili smo da možemo da napravimo jedan podvig. Ostaje satisfakcija zbog sjajne Ligu šampiona iza sebe, napredovali smo protiv najboljih timova Evrope. Zahvalan sam igračima na svemu što su uradili, a razočaran sam samo zato što smo bili tako blizu. PSŽ ima neke od najboljih igrača na svetu, Mbape i Nejmar, u jednom trenutku su ih vratili u život. Liga šampiona je posebno takmičenje. Sećam se da sam pre nekog vremena čitao izjavu Žozea Murinja koji je rekao da je ovo takmičenje u detaljima. Detalji prave razliku u ovako izjednačenim utakmica. Mi smo imali onu šansu Berata Đimšitija, mogli smo i neke kontre i polukontre bolje da završimo, to su sve detalji. Nismo sigurno bili nespremni ni za prekide, a tako smo primili gol - komentarisao je trener Atalante.

Bergamo je ponosan, objasnio je Gasperini i zbog čega:

- Tim je dao sve što je mogao. Navijači samo to i traže od nas. Možda nemamo novac, ali imamo bunar strasti i ideja koji nema dno. I nastavićemo da izvlačimo odatle. Posle neverovatne sezone želimo da i sledeća bude takva. Da budemo još bolji, a to neće biti lako. Ne mislim ovde čak ni na rezultate, već na naš napredak, jer neće nam nikad više biti ovako lako u Seriji A. Atalanta nikad neće biti tim koji u sezonu ulazi sa ciljem da osvoji Skudeto. Mi prvo želimo da napredujemo, da osvojimo 40 bodova i opstanemo u ligi, a za dalje – videćemo.

Četvrtfinale

Sreda 12. avgust
1) La Luž: Atlanta - PSŽ 1:2 (Pašalić 27 - Markinjos 90, Čupo Moting 90+3)

Četvrtak 13. avgust
2) Žoze Alvelade: Lajpcig - Atletiko M. (21.00)

Petak 14. avgust
3) La Luž: Barselona - Bajern (21.00)

Subota 15. avgust
4) Žoze Alvelade: Mančester s. - Lion (21.00)

Polufinale

Utorak 18. avgust

La Luž: Pobednik 2 - PSŽ (21.00)

Sreda 19. avgust

Žoze Alvelade: Pobednik 4 - Pobednik 3 (21.00)

Finale

Nedelja 23. avgust

Stadion "La Luž" u Lisabonu (21.00)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati