Fudbal

Sašo Ilijoski

07. 08. 2020. 07:15 0

LIGA ŠAMPIONA Real u (ne)mogućoj misiji

Posle Lioge Evrope, danas se konačno vraća i Liga šampiona. Eliminacijom Liverpula, Evropa dobija novog vladara, a Real Madrid, najtrofejniji klub će večeras pokušati u Mančesteru da nadoknadi 1:2 sa "Bernabeua" i da proba Gvardioli i Sitiju da zada još jedan težak udarac. Crvena zvezda će danas strasno navijati da Juventus nadoknadi minus protiv Liona, kao i da sutra Barselona eliminiše Napoli jer će u ta dva slučaja kvalifikacije započeti tek od drugog kola.

Za "kraljevski" klub važi da su u toku pauze zbog pandemije korone izgleda najbolje radili pa su uspeli da prvo preskoče Barselonu i povrate primat u Španiji. Trener Zinedin Zidan je u (ne)moguću misiju na Ostrvo poveo oporavljenog Luku Jovića, ali ne i Velšanina Gereta Bejla, kao ni Kolumbijca Hamesa Rodrigeza. Jednostavno, Francuz nema više živaca za dvojicu "pezetera" kojima je od igranja važnija enormno visoka plata. Sama činjenica da su Realu za prolaz potrebna minimum dva gola da postigne ovom meču daje karakter "totalnog fudbala", ali kladionice ne daju mnogo nade Realu...

- Pobedili smo Real na Bernabeu ali to je bila tako davno. Ovaj današnji meč nema veze sa onim od pre šest meseci, niti su ekipe u pravom takmičarskom ritmu. Znam sposobnosti Reala, na ovom niovu takmičenja svaka greška se plaća. Gledaćemo da ih ne napravimo mi, već oni - najavio je meč trener Sitija, Pep Gvardiola.

Lion će videti Evropu samo ako osvoji Ligu šampiona, ali s obzirom da na drugoj strani stoji uvek gladan trofeja Kristijano Ronaldo, treba verovati da će Juventus dodati gas da eliminiše "lavove" i krene za Portugaliju. U subotu će Bajern kod kuće imati lak posao protiv Čelsija samo ako ozbiljno bude shvatio rivala i ne uzda se u 3:0 koje je doneo iz Londona. "Plavci" će rizikovati pa šta bude, najavio je Frenk Lampard. Na kraju Barselona čeka neugodni Napoli čiju odbranu čuvaju Kulibali i naš Nikola Maksimović. Tih 1:1 iz Italije je bolje nego 0:0, ali ako Lionel Mesi hoće da "izvadi" sezonu moraće da utegne saigrače i da krene ka Lisabonu.

"Finale 8" se igra u Lisabonu od 12. do 23. avgusta na stadionima Benfike "La Luž" i Sportinga "Žoze Alvelade". Dva para se već znaju, Atalanta i Lajpcig jesu blagi autsajderi ali i ekipe kadre svakog da iznenade pa i PSŽ i Atletiko Madrid. Duel Nejmara i Dijega Košte svi očekuju u polufinalu ali prvo će morati da se izbore sa rivalima 12. i 13. avgusta. Ako favoriti opravdaju očekivanja, Barselona će na Bajern u četvrtfinalu, a Juventus na bolji iz duela Sitija i Reala.

U svakom slučaju očekuje se pravi spektakl od srede, nažalost bez publike (ako drugačije ne odluči Krizni ptab u Portugaliji), a pod strogim zdravstvenim i higijenskim kriterijumima, redovnom testiranju... Kladionice, zanimljivo je, za najvećeg favorita proglasili su Mančester siti sa kvotom za osvajanje 4,2, Bajern plaća 4,5, PSŽ 6, Atletiko Madrid 9, Barselona i Atalanta po 10, Lajpcig 15, Juventus 17, Real čak 21, Napčoli 67, Lion 76, a Čelsi čak 201.

Osmina finala Lige šampiona

Petak 7. avgust

Juventus - Lion (21.00)
Prvi meč 0:1

Mančester s. - Real M. (21.00)
Prvi meč 2:1

Subota 8. avgust

Barselona - Napoli (21.00)
Prvi meč 1:1

Bajern - Čelsi (21.00)
Prvi meč 3:0

Četvrtfinale

Sreda 12. avgust
1) La Luž: Atlanta - PSŽ (21.00)

Četvrtak 13. avgust
2) Žoze Alvelade: Lajpcig - Atletiko M. (21.00)

Petak 14. avgust
3) La Luž: Napoli/Barselona - Čelsi/Bajern (21.00)

Subota 15. avgust
4) Žoze Alvelade: Real/Mančester s. - Lion/Juventus (21.00)

Polufinale

Utorak 18. avgust

La Luž: Pobednik 2 - Pobednik 1 (21.00)

Sreda 19. avgust

Žoze Alvelade: Pobednik 4 - Pobednik 3 (21.00)

Finale

Nedelja 23. avgust

Stadion "La Luž" u Lisabonu (21.00)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati