Fudbal

Sašo Ilijoski

05. 08. 2020. 07:13 0

Liga šampiona: Zvezda navija za Juve i Barsu

Crvena zvezda će sa velikom pažnjom čekati revanš mečeve Lige šampiona jer od plasmana Juventusa i Barselone na "fajnal ejt" zavisi i da li će igrati od prvog ili drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona čiji je žreb u nedelju i ponedeljak.

Srpskom šampionu je za preskakanje prvog kola potrebno da se poklope tri uslova: da Atletiko bude među četiri u Primeri (ostvarilo se), a da Juventus izbaci Lion, a Barselona da eliminiše Napoli u zaostalim revanšima osmine finala kako bi došlo do pomeranja na listi učesnika Lige šampiona za 2020/21.

Ako favoriti odrade posao onda Zvezda kreće iz drugog kola (i sa preko 500.000 zarađenih evra bez igre), biće u povlašćenom šeširu i imaće za moguće rivale (provizorna lista na osnovu da favorit prođe) Šerif, Kluž, Ferencvaroš, Slovan, Suduvu, Omoniju... Žreb za drugo kolo zakazan je sa ponedeljak 10. avgust.

Ako Juve ili Barsa kiksnu, Zvezda kreće iz prvog kola. Žreb će se održati 9. avgusta a srpski šampion je takođe u povlašćenoj grupi i može imati 17 mogućigh rivala, najkvalitetniji su svakako švedski Đurgarden i beloruski Dinamo Brest.

- Ne gledam unapred, da sačekamo Ligu šampiona da vidimo odakle krećemo pa ćemo da komentarišemo. Daj Bože da krenemo od drugog kola, ali neću sada da trošim energiju na želje jer ćemo realnost imati već u petak - istakao je trener Crvene zvezde Dejan Stanković i dodao da generalno u završnici Lige šampiona očekuje iznenađenja - Videli ste kako su Real i Atalanta dobro igrali posle korone. Treba videti i PSŽ, jer su imali svega dve takmičarske mečeve. Siguran sam da će biti iznenađenja, može Atalanta da iznenadi, ne kažem da će do trofeja, ali može mnogima da pomrsi račune.

Ako prođe prve dve prepreke, već u trećem kolu (žreb 31. avgust) Crvena zvezda će biti u slabijem šeširu a rivali, ako prođu, bili bi Seltik, Dinamo Zagreb, Astana, Ludogorec i Jang Bojs. U prva tri kola igra se samo po jedan meč i to na terenu onoga ko bude izvučen žrebom a samo se plej-of igra na dva meča.

Zvezdin cilj je da se domogne plej-ofa (žreb 1. septembar) jer će tako obezbediti igranje u grupnoj fazi Lige Evrope. Ukoliko naš prvak ispadne pre plej-ofa takmičenje će nastaviti u kvalifikacijama za Ligu Evrope - staza šampiona. Sa koeficijentom 22,750, Zvezda će biti povlašena u tim kvalifikacijama sve do kraja.

Prvo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona igra se 18/19. avgusta, drugo 25/26. avgusta, treće 15/16. septembra. Prvi mečevi plej-ofa na programu su 22/23. septembra a revanši 29/30. septembra.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati