Fudbal

Sašo Ilijoski

24. 06. 2020. 07:12 0

Babić za Direktno: U finalu Kupa da se ponovi 2014.

Vojvodina je šesti put u finalu kupa Srbije i prema rečima Branka Babića, trenera generacije koja je 7. maja 2014. godine na stadionu Partizana osvojila za sada jedini pehar pobedom nad Jagodinom, može da ponovi taj uspeh iako je kvalitet na strani crno-belih.

Na stogodišnjicu kluba, Vojvodina je na putu do finala eliminisala Crvenu zvezdu na Marakani u četvrtfinalu, Spartak je izbacio Partizan, pa je generacija koju je sa klupe predvodio "Sosa" Babić, a pucala je od kvaliteta i potencijala jer su igrali braća Milinković-Savić, Ivanić, Gaćinović, Babić, Radoja, Poletanović, uz iskusnije golmana Žakulu, Pekarića i Alivodića, pobedila Jagodinu 2:0.

Na stadionu Partizana Alivodić u 40. i Babić u 52. minutu bili su strelci, dok je Žakula odbranio penal Aleksandru Pešiću u 57. minutu.

- Lepa su to sećanja, osvojio se konačno trofej kupa i sećam se da je bila spektakularna zabava u Novom Sadu - priseća se Babić u razgovoru za Direktno - Jagodina je tada imala veoma kvalitetan sastav, mi spoj mladosti i iskustva. U mečevima gde se igra za trofej, svaki detalj je važan pa i sreća, a mi smo postigli dva gola na kraju prvog i početkom drugog dela, Žakula je odbranio penal i stigli smo do zasluženog trofeja.

Šest godina kasnije, Vojvodina sutra u Nišu od 19,00 časova igra sedmo finale kupa od 2006. godine i to protiv Partizana.

- Video sam izjave trenera i sasvim se slažem sa njima jer su mečevi za trofej specifični, često nisu lepi za oko jer su taktička disciplina, strpljenje, pa i dobro raspoređivanje energije elementi koji mogu da donesu prevagu. Vojvodina može da iznenadi Partizan, ali isto tako realnost govori da crno-beli imaju kvalitetniji sastav, raznovrsnija rešenja u igri i svakako je favorit na papiru.

Sudariće se dva stila igre, dva viđenja fudbala i sa te strane Babić je uveren da ljubitelji fudbala mogu da očekuju dobar meč.

- Vojvodina igra agresivno, na čoveka, uzda se u kontru i prekide, a Partizan sa druge strane ima moderniju organizaciju igre, za Srbiju izuzetan ofanzivni potencijal, nezgodne, brze igrače u završnici. Ali, Vojvodina je u poslednjoj ligaškoj utakmici pokazala da ima plan kako da ugrozi Partizan, pa je samo pitanje hoće li biti dovoljno disciplinovani i strpljiivi da dođu do uspeha.

Jedan gol menja utakmicu, Babić smatra da će psihološka stabilnost tima odigrati ključnu ulogu.

- Ko prvi postigne gol biće u prednosti ali smatram da će za trijumf u finalu jednoj ekipi biti potrebno da postigne dva pogotka. Postoji rivalitet između ova dva kluba, videle su se iskre i na prvenestvenom meču, pa će trenerima u pripremi i vođenju meča biti najteže da sačuvaju mirnoću kod igrača. Onaj tim koji prvi izgubi tu pribranost i počne da srlja izvesno će doživeti poraz.

Pravi recept za igranje finala i osvajanje trofeja ne postoji.

- Odluči neki detalj, sreća, želja. Ko god igra u finalu ima najveću moguću želju da osvoji trofej ali to često nije dovoljno. Ne sumnjam da će Lalatović i Milošević napraviti najbolje moguće planove, ali znaju i oni da će mnogo sitnih faktora presuditi - uverava Babić.

Navijači Vojvodine večeras će od 18 časova moći na zapadnoj natkrivenoj tribini stadiona "Karađorđa" da gledaju meč jer je uprava kluba obezbedila specijalni LED ekran od 70 kvadrata na kome će moći da se prati finale iz Niša.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati