Fudbal

Direktno.rs

20. 05. 2020. 06:53 0

Liga šampiona se nastavlja u neviđenom formatu

Još se ne zna kad će se i kako nastaviti Liga šampiona, a španska "Marka" je otkrila kakav je plan radne grupe koju je sastavila UEFA za nastavak najjačeg kontinentalnog takmičenja.

Radna grupa zadužena za kalendar takmičenja navodno je odlučila da će se u četvrtfinalu Lige šampiona igrati po jedna utakmica, a da će se nakon toga igrati fajnal-for u Istanbulu. To je ideja koju podržavaju gotovo svi u Izvršnom odboru krovne evropske fudbalske organizacije.

Liga šampiona, ako se prihvati ovaj pridlog na sastanku 17. juna, vratiće će se 8. avgusta. Dva dana ranije u istom formatu nastavila bi se Liga Evrope. Ovakav plan znači da će fudbaleri na kraću pauzu otići u septembru, a da bi u oktobru mogla da počne nova sezona.

- Možemo da igramo u postojećem, nokaut sistemom do kraja, ali s obzirom na to da je ovo vanredna situacija, moramo da budemo i fleksibilni. Tako bi utakmice Lige šampiona i Lige Evrope mogle da se igraju istog dana kada i nacionalna prvenstva, čak i u isto vreme, jer vremena i termina gotovo da više i nema. Nadalje, razmatramo da se evrokupovi do kraja igraju tako da parovi odigraju samo jednu utakmicu, na neutralnom terenu ili da se domaćin odredi žrebom. Preostale opcije su da se pobednik Lige šampiona i Lige Evrope dobije igranjem fajnal-fora ili fajnal-ejta - ranije je najavio predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

Situacija u Ligi šampiona je takva da su Atalanta, Atletiko, PSŽ i Lajpcig izborili četvrtfinale, a da tek treba da se odigraju preostali revanši osmine finala između Juventusa i Liona, Mančester sitija i Reala, Bajerna i Čelsija, odnosno Barselone i Napolija.

Finale bi trebalo da bude odigrano 29. avgusta na "Ataturku" u Istanbulu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati