Fudbal

[ Izvor: FK Partizan ]

19. 05. 2020. 14:29 0

Humska je plakala: Dan kad je Sale rekao zbogom

Na današnji dan, pre tačno godinu dana, navijači Partizana su bili u suzama, jer je živa legenda Partizana Saša Ilić okončala igračku karijeru.

Rekorder po broju nastupa za crno-bele (861) poslednji meč u karijeri odigrao je protiv novosadskog Proletera na stadionu u Humskoj. Tada su igrači dva tima, prilikom izlaska na teren, nosili maske sa Sašinim likom.

Ilić je kao igrač poslednji put na teren i kroz špalir kročio sa dvoje dece Nevom i Nikšom, kao i suprugom Tijanom. Usledilo je slikanje, kao i ovacije Iliću sa svih strana stadiona.

Iz igre je izašao simbolično u minutu u kom je debitovao u Čačku davne 1996. godine i tom prilikom njegov poslednji fudbalski korak na stadionu Partizana zabeležen je na taj način što je ostavio otisak stopala u specijalnoj posudi sa glinom.

Dres matičnog kluba nosio je od 1988, odnosno od svoje devete godine, a prvi profesionalni ugovor potpisao 1996.

U dresu Partizana debitovao je na utakmici protiv Borca iz Čačka 26. oktobra 1996. godine, kada je ušao u igru sa brojem 1 na leđima zamenivši Ivana Tomića, a prvi gol u prvenstvenim mečevima postigao je protiv Vojvodine 23. avgusta 1997. u Novom Sadu.

Pored Partizana, nastupao je za Galatasaraj (76 utakmica, 25 golova), Salcburg (42 utakmica, 10 golova), Larisu (12 utakmica, jedan gol) i Seltu (13 duela, jedan gol).

Za reprezentaciju je debitovao 16. avgusta 2000. protiv Severne Irske, a odigrao je ukupno 37 mečeva i postigao četiri gola.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati