Fudbal

Milan Zarić

18. 02. 2020. 22:53 0

Prvak Evrope pao u Madridu, čudesni Haland srušio PSŽ

Fudbaleri Liverpula imaće delikatan posao u revanšu kako bi prošli u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u prvom meču osmine finala poraženi na gostovanju Atletiku - 1:0. Pobedu je na svom terenu izvojevala i Borusija iz Dortmunda, koja je savladala Pari Sen Žermen sa 2:1, a oba gola je postigao neverovatni Erling Braut Haland.

Liverpulu je posle prvog meča osmine finala Lige šampiona nešto otežan put ka odbrani titule, jer se Atletiko pokazao kao tvrd orah, te je bacio na kolena mašineriju Jirgena Klopa.

Madriđani su odlično ušli u meč, bili su ofanzivni od prvog minuta, pa su već u drugom minutu ozbiljno zapretili preko Alvara Morate, koji je pokušao da matira Alisona, međutim u poslednjem trenutku je izblokiran.

I to kao da je bila najava onoga što će se dešavati, jer je samo dva minuta kasnije odbrana Liverpula kapitulirala. Tako je posle kornera sa desne strane nastao karambol u odbrani Liverpula, lopta se odbijala od noge do noge fudbalera oba tima, da bi na kraju došla do Saula Nigeza, koji se odlično snašao u kaznenom prostoru "crvenih", te je matirao Alisona.

To je, ispostavilo se kasnije, bio prelomni trenutak meča, iako je u nastavku bilo ozbiljnih šansi kako bi se rezultat promenio.

Čak se i tresla mreža sredinom prvog poluvremena, kada je Mohamed Salah slavio pogodak, međutim to slavlje je bilo kratkog daha. Jer, prethodno se Roberto Firmino prilikom asistencije našao u nedozvoljenoj poziciji, pa je Marčinjak posle pregledanog snimka odlučio da poništi gol.

I to je praktično bila jedina prilika za Liverpul u prvom poluvremenu, pa je Jirgen Klop odlučio da malo promeni tim na poluvremenu. Mane je ostao na klupi, u igru je ušao Divok Origi, što je donelo nešto ofanzivniju igru "crvenih".

Doduše, tome je doprinelo i svesno povlačenje "jorgandžija", koji su napravili "čekalicu" i nadali su se da bi mogla da im se ukaže još koja prilika kako bi postigli gol. I upravo zbog takve igre fudbaleri Liverpula su imali nekoliko prilika da izjednače. Pokušao je Salah u 53. minutu glavom, kao i Džordan Henderson u 73, međutim nijedna lopta nije ušla u gol, pa je na kraju Atletiko slavio.

Madriđani su napravili korak ka četvrtfinalu, međutim moraće dobrano da se pomuče kako bi sačuvali prednost, odnosno kako im se ne bi dogodila eliminacija kao prošle sezone protiv Juventusa u osmini finala.

A prednost u osmini finala je stekla i Borusija iz Dortmunda, koja je kod kuće savladala Pari Sen Žermen sa 2:1 zahvaljujući neverovatnom Brautu Erlingu Halandu, strelcu dva gola.

Bio je mladi Norvežanin raspoložen, još u prvom poluvremenu je mučio odbranu "svetaca", međutim do gola nije mogao. To se promenilo u nastavku, pa je supertalentovani fudbaler dva puta našao put do mreže protivnika.

Najpre je matirao Kejlora Navasa u 69. minutu, i to kada je iskoristio smušenost odbrane Parižana, dokopao se lopte na pet metara od protivničkog gola i upisao se u strelce.

PSŽ je uspeo da izjednači samo šest minuta kasnije, nakon što je Nejmar dočekao odlično dodavanje Kilijana Mbapea i sa pet metara zatresao nebranjenu mrežu, ali tu uzbđenjima nije bio kraj.

Jer, samo 120 sekundi kasnije ponovo je na scenu stupio Haland. Dobio je loptu od Rejne, raspalio je po lopti sa 18 metara i probušio je mrežu Navasa, čime je ujedno i doneo trijumf Borusiji iz Dortmunda.

"Milioneri" su tako korak bliže plasmanu u četvrtfinale Lige šampiona, ali će u revanšu biti na velikom iskušenju, jer će gostovati u Parizu i po svaku cenu će morati da izbegnu poraz.

OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI

UTORAK, 18. FEBRUAR
Borusija Dortmund - PSŽ 2:1 (0:0)
Atletiko Madrid - Liverpul 1:0 (1:0)

SREDA, 19. FEBRUAR
21.00 Atalanta - Valensija
21.00 Totenhem - Lajpcig

UTORAK, 25. FEBRUAR
21.00 Čelsi - Bajern
21.00 Napoli - Barselona

SREDA, 26. FEBRUAR
21.00 Real Madrid - Mančester siti
21.00 Lion - Juventus

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati