Fudbal

Milan Zarić

13. 02. 2020. 22:58 0

Juve sa penala u nadoknadi izbegao poraz u Kupu

Fudbaleri Milana i Juventusa remizirali su (1:1) u prvom meču polufinala Kupa Italije, pa će odluka o finalisti ovog takmičenja pasti posle revanša, koji je na programu 4. marta.

Na "San Siru" je viđena dinamična i zanimljiva utakmica, u kojoj je Milan više od igre, što se najbolje ogleda u šutevima na gol, budući da su roso-neri duplo više pretili.

Pokušavali su domaći da ugroze Juventus i njegovog golmana Đanluiđija Bufona, Kalabrija je u prvom poluvremenu imao sjajnu šansu, kao i Kvardrado na drugoj strani, međutim golova nije bilo.

Na poluvremenu su mreže mirovale, ali se i to promenilo u nastavku, pa je tako Milan prvi došao do prednosti. Igrao se 61. minut, kada je Samu Kastiljeho uputio veoma dobar centaršut sa desne strane. Pronašao je Anta Rebića, koji se snašao u teškoj situaciji, te je okrenut leđima golu matirao Bufona.

Pokušali su roso-neri što duže da čuvaju prednost, ali im je posao bio značajno otežan u 71. minutu, kada je Teo Ernandez dobio drugi žuti karton. Brojčanu prednost na terenu Juventus je do kraja meča iskoristio i izbegao je poraz.

A do remija "stara dama" je došla u prvom minutu sudijske nadoknade. Pokušao je "makazicama" Kristijano Ronaldo da savlada Donarumu, ali ga je zaustavio Kalabrija. Međutim, okrenut leđima Ronaldu je igrao rukom, pa je sudija dosudio penal. Portugalski napadač je preuzeo odgovorinost, lako je pogodio mrežu i postavio konačan rezultat.

Ostavio je otvoreno pitanje ko će u finale, što će biti poznato posle revanša u Torinu 4. marta. U drugom polufinalu igraju Napoli i Inter, a Napolitanci su u prvom meču slavili sa 1:0.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati