Fudbal

Predrag Đukanović

20. 11. 2019. 19:56 0

KUP SRBIJE Boaći doneo pobedu Zvezdi protiv tvrde Mačve

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras Mačvu sa 1:0 u meču osmine finala Kupa Srbije na stadionu "Rajko Mitić".

Bolje su u meč ušli izabranici Vladana Milojevića, i samom igrom na terenu, opravdali ulogu favorita. Napadački ritam, stvaranje šansi, proigravanja...

Ali, sa druge strane, sjajno raspoloženi golman Mačve Puletić. Već prvu šansu crveno-beli su imali u petom minutu, kada je Ričmond Boaći šutirao na gol rivala, a prvu fantastičnu odbranu zabeležio Puletić. Sledeća šansa usledila je u 21. minutu, kada Kanjas šutirao pravo u golmana rivala. Zvezda je nastavila tokom čitavog poluvremena da ofanzivnom igrom pokušava da ugrozi gol Mačve, ali je Puletić za prvo poluvreme odbranio čak osam udaraca ka golu. Zbog toga se na odmor otišlo nepromenjenim rezultatom.

Po povratku igrača na teren počela su nova uzbuđenja na stadionu "Rajko Mitić". U 58. minutu sudija je pokazao na belu tačku u korist crveno-belih. Nakon slobodnog udarca nad Veljkom Simićem, lopta je išla na Veljka Nikolića, koji je pokušao da uputi centaršut, ali je igrač Mačve loptu zakačio rukom. Sa bele tačke neprecizan je bio Ričmond Boaći, koji je poslao loptu metar i po od desne stative. 

Sedam minuta kasnije, Boaći se iskupio za promašaj. Na oko 11 metara od gola Mačve primio je loptu, povukao je, okrenuo se licem ka golmanu Puletiću i šutirao pored same stative. Inicijativa Zvezde se nastavila i nakon pogotka, a rivalu je bilo jasno koliki je pritisak pao sa pleća crveno-belih. Ipak, Mačva je junački izdržala sve pritiske rivala, pa su tako crveno-beli slavili na "Marakani" minimalnim rezultatom, 1:0.

 

Crvena zvezda - Mačva 1:0

(Ričmond Boaći 65)

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 2.000

Sudija: Danilo Grujić

Crvena zvezda: Popović, Gobeljić, Degenek, Babić, Gajić, Vulić, Kanjas, Simić (od 80. Jevtović), Nikolić (od 60. Marin), Van la Para (od 60. Vukanović), Boaći.

Mačva: Puletić, Dukić, Jevtić, Mijailović, Pejović, Božić (od 79. Čermelj), Jovanović, Marković, Ilić (od 76. Stefanović), Vujasin, Ašćerić.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati