Politika

Direktno.rs

28. 10. 2023. 21:25 1

"Evropski put" - Basta poručuje Dodiku: Ostavi Srbiju na miru, Srbija je nezavisna zemlja!

Predsednik pokreta "Evropski put" i bivši ministar privrede Rade Basta najoštrije je osudio agresivne i nazadne izjave predsednika Republike Srpske Milorada Dodika koji se svakog dana trudi da svojim provokacijama poremeti stabilnost ovog regiona. Umesto da se bavi ekonomskom situacijom u Republici Srpskoj i relaksacijom političkih odnosa u Bosni i Hercegovini, on se uporno meša u pitanja drugih država - navodi se u saopštenju Radeta Baste koje prenosimo u celosti.

- Nedopustivo je mešanje Milorada Dodika u pitanja koja se tiču drugih država, a pominjanje Srbije i Srba u kontekstu narušavanja regionalne stabilnosti ocenjujem kao politički prostakluk kojem nema mesta u sistemu Evropske unije čijem punopravnom članstvu Srbija, kao i ostatak regiona, nedvosmisleno teži. Milorad Dodik je političar koji ne pušta Srbiju na miru i smatra da može da daje ovako provokativne izjave bez posledica.

Srbija je nezavisna država i suvereno vodi svoju spoljnu politiku i zato pozivam Dodika da bude svestan odgovornosti svake izgovorene reči. Ta velika srpska država koju Dodik pominje ne može se zamisliti bez ratnih sukoba i brojnih nedužnih žrtava i zato je došlo vreme da se zaustavi sa zapaljivom retorikom. Znajući da političari poput Dodika i sličnih zloupotrebljavaju pojam srpstva kako bi se bogatili, pozivam narod da se osvesti, da ovakve huškače pošalje u političku penziju i da prigrli evropsku budućnost - zaključuje Basta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Repriza

Zoran Živković [21.10.2024.]




Video dana

Tvrda glava

Anketa

Da li vam je teško da dođete do nove autobuske stanice?

Rezultati