Politika

Direktno.rs

07. 06. 2023. 20:22 64

Vučić: Idemo na izbore

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao na konferenciji za medije da je sada jasno da će biti prevremenih parlamentarnih izbora, da je samo pitanje meseca kada će biti održani.

- Ako Brnabić podnese ostavku, SNS neće želeti novi mandat, jer smo zadovoljni radom Ane Brnabić. Imamo onda rok od 45 do 60 dana za održavanje novih izbora, a u skladu sa tim smo spremni da se dogovaramo sa onima koji bi voleli neke gradske i opštinske izbore, da li da se održavaju sa još nekim izbori - naveo je on.

- Nasilja je bilo i previše za ovu zemlju od devedesetih godina na ovamo... Dakle, čekaćemo na razgovore da se pojave neki koji će da pokažu malo odgovornosti - rekao je predsednik.

Vučić je rekao da se nada da će se ipak pronaći sagovornike.

- Ako ne, idemo na izbore. Ovo što je Ana rekla znači da idemo ubrzo na raspuštanje Skupštine, jer postoje rokovi. Ona podnosi ostavku, ja kao predsednik imam obavezu da u narednih 30 dana ponudim drugom premijersku poziciju - rekao je Vučić.On je naglasio da neće biti prelazne Vlade.

- Kao predsednik Republike čekaću ih (predstavnike opozicije prim. nov.) na razgovorima, da ne bude da nismo želeli razgovore. Uputiću ih da je to jedini mogući način da do promena dođe, da se dobija podrška naroda, pa da dobiju mandat za formiranje vlade. Prelazne vlade neće biti, jer za prelaznu vladu je potrebna moja odluka, a takvu odluku nikad neću doneti.. O tom nema pregovora - rekao je Vučić.

Prethodno je premijerka Srbije Ana Brnabić istakla da kao jedini izlaz iz ove krize vidi parlamentarne izbore do kraja godine.- Od 4 zahteva jedan je gotovo potpuno ispunjen, i to je ukidanje rijaliti programa, štpo je usvojila samo jedna televizija, Pink. Ružić je sam podneo ostavku, Gašić ne znam kakve veze ima sa ovim tragedijama. Predsednik je pozvao na razgovore pre 12 dana, niko se nije odazvao. Još su i rekli da će smatrati za izdaju onoga ko se odazove na poziv za razgovor legitimnog izabranog predsednika. Ja sam spremna da u svakom momentu podnesem ostavku. Najveća mi je čast što sam imala priliku da radim za svoju zemlju. Jedini način u demokratskim zemljama da se prevaziđe ovakva kriza je razgovor. Ja smatram da je izlaz iz ove krize parlamentarni izbori do kraja godine, i ostavljam predsedniku da razmotri tu odluku. Izbori su jedini način kako se na vlast dolazi u demokratskim društvima, kakvo je Srbija - kazala je ona.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 64

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati