Politika

[ Izvor: N1 ]

26. 05. 2023. 21:37 16

Đilas: Ne izlazi u susret opoziciji, nego narodu - kontradiktoran poziv

"Ne izlazi Vučić u susret opoziciji nego narodu koji želi da se zaustavi nasilje i promocija nasilja", poručio je za N1 predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Vučić je na mitingu SNS-a za učesnike protesta "Srbija protiv nasilja" rekao da su pristojni ljudi, ali da će političari opozicije "ući u anale beščašća jer su zloupotrebili najveću tragediju našeg naroda". Pozvao je na dijalog te političare, o kojima, kako kaže, "misli sve najgore", i optužio ih da žele samo da "sruše" njega i Vladu Srbije.

Đilas je skeptičan i smatra da je taj poziv kontradiktoran. Ocenjuje da konačnu odluku o Vučićevom pozivu ne treba da donese nijedna stranka pojedinačno, već da stranke koje organizuju okupljanja protiv nasilja treba da sednu za sto i nađu pravi odgovor na poziv na dijalog.

- Ne znam šta tako može suštinski da se dogovori. Jer Srbija je u ogromnim problemima koji su sa ovim tragedijama samo izbili na površinu. Sada je neophodno naći rešenje za nasilje koje je krenulo u Skupštini i medijima i na kraju se završilo katastrofalno - rekao je Đilas.

- Ne izlazi u susret opoziciji nego narodu koji želi da se zaustavi nasilje i promocija nasilja, nisu samo Zadruga i Parovi nasilje, gledali smo Kristijana Golubovića koji objašnjava kako ubiti čoveka, svedoci smo strašnih reči u parlamentu, gledamo naslovne strane, da hoćemo da silujemo decu, gledamo ljude koje predvodi Novak Nedić u Pančevu, ta slika kako ljudi odlaze pre nego što je Vučić govorio pokazuje zašto su došli, da tu nisu dobrovoljno. Imamo situaciju da nas je nasilje preplavilo. Nije dovoljno ukinuti jedan rijaliti, mora da se promeni sve iz korena da bismo pokušali da društvo vratimo na pravi put. Sigurno tome ne doprinosi kad političke protivnike nazivate rečima kojima ih nazivate i da zloupotrebljavaju tragediju - kaže Đilas.

Dodaje da smo u predizbornom periodu od 2012. godine.

- Povlači se sa mesta predsednika SNS a pravi pokret na čijem čelu će biti SNS, sve se svodi na izbore, samo se gleda rejting. Očekujem da uz ukidanje jednog rijalitija članovi REM-a podnesu ostavku i da se dođe do rešenja. Ne izbori kao do sada, nego sa promenom uslova - naglasio je predsednik SSP.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 16

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati