Politika

Direktno.rs

25. 05. 2023. 12:42 5

PSG: Vlast vodi Srbiju u samoizolaciju

Učešće šefa BIA Aleksandra Vulina na međunarodnoj bezbednosnoj konferenciji u Moskvi pokazuju nam da državno rukovodstvo čak i formalno odustaje od evropskog puta i da saveznike vidi isključivo među azijskim autokratijama, navodi se u saopštenju Pokreta slobodnih građana koje prenosimo u celosti.

- Ovakva promena spoljne politike imaće katastrofalne posledice po bezbednost građana, privredu i ekonomiju u celini i dovodi do potpune izolacije iz svih međunarodnih tokova. Dosadašnje odbijanje usklađivanja spoljne i bezbednosne politike Srbije sa politikom EU već je učinila da naše delegacije u međunarodnim organizacijama budu marginalizovane, a nakon ovakvog poteza može se očekivati samo novo udaljavanje.

Pokret slobodnih građana smatra da je neophodno da Srbija svoju politiku uskladi sa potrebama i interesima građana, što podrazumeva reforme i političke odluke koje su preduslov članstva u EU. Nažalost, još jednom se pokazalo da se interesi vladajuće većine ne poklapaju sa interesima građana i da je njihova jedina namera učvršćivanje i produžavanje nedemokratske vladavine, čak i po cenu budućnosti građana Srbije - stoji u saopštenju Pokreta slobodnih građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati