Politika

Direktno.rs

24. 05. 2023. 14:23 1

"Ana Brnabić da podnese ostavku, osuđujem izjave Jove Bakića"

- Sedam dana pre tragedije koja je pogodila Srbiju pričao sam sa ovog mesta o mentalnom zdravlju u Srbiji, postavljao pitanja ministarstvu zdravlja, šta će učiniti. Na žalost iz poslaničkih klupa SNS-a, pa i sam šef poslaničke grupe se smejao. Nasilje urokuju društvene okolnosti kao što su medijska scena, posvećenost države mentalnom zdravlju i mere koje preduzima da se stanje popravi - rekao je Janko Veselinović.

Izjavu Janka Veselinovića prenosimo u celosti.

Tvrdim da su ministri odgovorni, a zapravo najodgovornija predsednica Vlade Ana Brnabić. Tražim da podnese ostavku. Videli smo prošli put da je predsednica Vlade sama sklona nasilju i da "šuta" mikrofon što ona sebi ne bi smela da dozvoli. U ovoj državi ne fukcioniše sistem. Ne funkcioniše zato što ga nema. I kada kažete da nije zakazao sistem, u pravu ste – ne može da zakaže nešto što ne funkcioniše. Kako da kažete da vam je zakazalo auto, kojemu je davno zaribao motor i stoji u garaži - naveo je Veseliović.

- A kada bi sistem funkcionisao policajci bi uhvatili ubicu, nasilnika, silovatelja, čoveka koji ubija životinje na ulici... I onda mu sud efikasno sudi – ne duže od 6 meseci donese presudu. Do tada bi taj kriminalac, ako je opasan za okolinu u pritvoru, bio iza dobro čuvanih zidova. I čim presuda bude pravosnažna ide u Sremsku Mitrovicu ili u Padinsku skelu - radi tamo – sa njim pričaju stručnjaci – psiholozi... I onda izdrži kaznu – e onda ide resocijalizacija, pomoć da dobije legalan posao, ako treba sprovode se mera bezbednosti, ako je moguće da postane koristan član društva. To je država za kakvu se zalaže Pokret za preokret - kazao je Veselinović.

- Ovo što sada imamo je sve suprotno. Ako policija uhvati kriminalca, ako ga Dijana Hrkalović nije već obavestila o tome da će ga hapsiti, ili neka druga Dijana ili neki drugi visoki policijski službenik. Nešto o vama i vezi vas sa kriminalom – SNS... Ta veza je duga i obostrana. Vaše prvo i jedino obećanje koje ste ispunili – 2012. godine ste doneli Zakon o amnestiji i pustili na slobodu 3.600 kriminalaca... bez resocijalizacije, jednostavno su pokupili svoje stvari iz zatvora i izašli na ulicu. Nikolić je pomilovao 104 osuđenika – Gojka Inića, doktora, zbog primanja mita, pa nije ni išao u zatvor, S.S iz Vranja zbog ubistva, V.M. zbog ubistva tužioca, koji je pre toga bio osuđen na smrtnu kaznu, koja mu je zamenjena kaznom zatvora od 40 godina. To lice je (V.M) je nakon pomilovanja počinio silovanje - dodao je predsednik Pokreta za preokret.

- Pomilovan je i Dragan Džajić od krivičnog progona i sada je predsednik FSS. Kokeza i Terzić nisu ni suđeni. Aleksandar Vučić to nije činio, pošteno da priznam. Aleksandar Vučić nije imao potrebe za pomilovanjima i abolicijama jer su kriminalci dobili svoju državu i slobodno se kreću. Pa vi imate oficira za vezu sa kriminalcima, generalnog sekretara Vlade Srbije, Novaka Nedića. Šta radi Dijana Hrkalović na mitingu SNS-a u Pančevu? Pa ona je sarađivala sa Veljom Nevoljom- to pišu vaše novine, javlja Pink i ostali vaši mediji? Da li je ona tamo što ima nanogicu i ne može vam pobeći sa mitinga, kao oni ljudi koje tamo silom držite. Ili vam ti čipovani mitingaši odgovaraju – istakao je Janko Veselinović, predsednik Pokreta za preokret na današnjem zasedanju Skupštine Srbije.

Veselinović je osudio izjave Jove Bakića. Pozvao je premijerku Anu Brnabić da osudi poruku Mićanović Slaviše – Mićana, člana Glavnog i Izvršnog odbora SNS-a koji je zapretio opoziciji da će "stvarno biti jureni po ulicama ali Dunav i Sava će imati puno posla.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati