Politika

Direktno.rs

23. 05. 2023. 14:23 10

Tepić: Da li je ubica Prelić zamena za Belivuka i Miljkovića?

- Objavljena je vest da je Aleksandar Vučić otišao u Dubonu i Malo Orašje da poseti roditelje ubijenih u masakru. Tek sada se setio da ode da izjavi saučešće 20 dana uoči tragedije. Sada je za njegove suze kasno. Da li će Aleksandar Vučić pogledati te roditelje u oči i priznati da su u ovom slučaju institucije zakazale, u ovom slučaju je VJT zakazalo. Hoće li im Aleksandar Vučić reći Više javno tužilaštvo je zakazalo? Hoće li im reći mi smo ovo mogli da sprečimo da je tužilaštvo radilo svoj posao - izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na današnjoj sednici Skupštine Srbije, čiju izjavu prenosimo u celosti.

Tepić je rekla da VJT u Beogradu nije radilo svoj posao i nije gonilo ubicu iz Mladenovca za krivično delo iz 2020. godine već mu dozvolilo da se spasi:

- Da li će se Aleksandar Vučić izviniti ovim porodicama, da li će otići i u Odžake gde je vaspitač pedofil kadar SNS-a maltretirao decu da se izvini i njima i da im kaže da kod vas u SNS-u zapošljavaju preko veze pa je moglo da se dogodi da manijak radi u vrtiću - pitala je Tepić.

- Iz Pančeva su nam stigli snimci da je u obračun sa građanima vaš generalni sekretar Vlade Novak Nedić poveo batinaše. Istovremeno osuđivani ubica, huligan Đorđe Prelić poziva svoje huligane da dođu na predstojeći partijski skup SNS-a i podrže Vučića i kliku. Prelić je to čak objavljivao u svojim statusima. Đorđe Prelić je, da podsetim građane, ubica francuskog navijača Brisa Tatona 2009. godine u do tada nezapamćenom činu varvarizma. A vi ste ga pustili iz zatvora ranije, već 2021. godine, nakon čega je odmah otišao da se slika sa Principima Veljka Belivuka. I sad ja vas pitam – da li je ubica Đorđe Prelić novi omiljeni i zaštićeni huligan? Da li je to novi državni huligan? Zamena za one zveri Belivuka i Miljkovića? Da li je zbog toga ranije pušten iz zatvora? Da drži Principe pod kontrolom - rekla je Tepić.

Tepić je upitala da li i on ima "neki novi Ritopek, dok nam pričate da pada stopa opšteg kriminaliteta? Ovaj vaš Izveštaj o bezbednosnoj situaciji nastaloj nakon masovnih ubistava u OŠ "Vladislav Ribnikar" i na području Smedereva i Mladenovca manipulativan je od početka do kraja i deluje kao da ste ga pripremili za marketing na vašem Pinku i Hepiju, a ne za Narodnu skupštinu".

- Danima odavde tražim odgovor na pitanje - ko je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu naložio da tužiteljka Nataša Dubak zataška slučaj ubice iz Mladenovca koji je kao maoletnik 2020. je prijavljen za napad na službeno lice, da predmet bude arhiviran bez ikakvih provera? Danima je VJT ćutali, a onda je pre dva dana odgovoriolo pokušavajući opet da manipuliše i vređa nam inteligenciju! Kazali su za N1 da ja ne govorim istinu i da je predmet “okončan” pred Višim sudom - izjavila je Tepić.

Tepić je rekla da je već postala javna tajna u Beogradu da je jedan od članova Saveta roditelja u školi V.Ribnikar osuđivani narko-diler u inostranstvu kao i da uz dobre veze sa vrhom vlasti, uspeva to da sakrije od domaćih organa, tako da roditelji koji su ga birali, nisu bili u mogućnosti da to do ovog momenta saznaju:

- Njegovo ime neću ovde izgovoriti javno, zbog zaštite deteta, jer mi nismo isti kao vi koji objavljujete javno i podatke iz zdravstvenih kartona građana. Ali očekujem od vas da nam dostavite podatke i o tome, kao i roditeljima učenika u Ribnikaru. Kao i da ispunite zahteve roditelja iz Ribnikara - navela je Tepić.

Tepić je ocenila da vlast manipuliše izveštajem i da u njemu navodi samo "višestruka ubistva su, na žalost, karakterisala i ranije periode", gde nabrajate konkretno samo masakre u Velikoj Ivanči, Jabukovcu i Negotinu", a izbegavaju Jabukovac 2019. i Žitište 2016, kao i u Kanjiži 2015.

- Dok smo svi i dalje zgranuti i potrešeni i neprestano se pitamo šta je još moglo dovesti do toga da dečak ubije 9-oro svojih drugova u školi, da li se tragedija mogla sprečiti, a potpredsednica partije Ana Brnabić viče da "sistem nije zakazao" – jedan od najvažnijih podataka o tome i za ovaj Izveštaj ste prećutali. Napad u Velikoj Plani 22. novembra 2019. kada je muškarac iz okolnog sela upao u srednju školu "Vuk Karadžić" i počeo da puca iz automatske puške, a kod sebe je još imao i ručnu bombu, pištolj i eksploziv. Srećom, savladao ga je jedan profesor škole. E, od tog dana je trebalo da počnete da menjate sistem - rekla je Tepić.

- Pošto čak i vaša statistika pokazuje da se nakon tog intervjua silovanja udvostručavaju, femicid eksplodira, a Olivera Zekić, žena, čuvarka rejtinga režima, izjavljuje 2. oktobra 2022. o intervjuu sa silovateljem: "Meni uopšte nije jasna ta histerijakoja je došla iz redova neoliberalne Srbije, ne znam kako da ih nazovem. Ljudi, mi živimo u 21. veku. Odavno je neko rekao da novine prodaju suze, krv i slavne ličnost". Ali vi na to ćutite. Kao što upadljivo ćutite i u slučaju pedofilije u vrtiću u Odžacima. Da li sve zataškavate zato što je vaspitač pedofil zaposlen bez adekvatnog obrazovanja zapravo istaknuti član SNS-a - rekla je Tepić.

- Prošli put u petak ste vi, baš lično vi, kao niko do sad, uspeli da parlament pretvorite u kanalizaciju. Ostaćete zauvek upamćeni kao premijerka koja je građanima rekla da su fekalije i tako prevazišla čak i najprimitivnija obraćanja koja su dolazila s vaše strane vlasti, a nije ih malo. Ali ja vas neću nazivati ni džiberkom, ni uličarkom, ni klošarkom, jer mi nismo kao vi, a sami ste o sebi već dovoljno rekli. Opet ćete ljude stavljati držati kao u toru - i za to odbrojavate još tri dana. Dok mi i svaki normalan čovek u Srbiji odbrojavamo 21 dan od najstrašnijih tragedija u novijoj istoriji Srbije - zaključila je Tepić.

Tepić je građane pozvala na protest 27.maja u subotu, u 18 časova ispred Narodne skupštine.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati