Politika

Direktno.rs

01. 04. 2023. 11:34 6

Tepić: SSP pripremila Zakon o specijalnom antikorupcijskom tužiocu za visoku korupciju

Čak i da Srbija ima svoje Laure i vrhunske antikorupcijske tužiteljke koje rade po zakonima ove zemlje, a ne kao Zagorka Dolovac samo "zakonu ćutanja", one bi bez svoje posebne tužilačke policije opet bile saplitane i sabotirane. Zato je Srbiji potreban Zakon o specijalnom antikorupcijskom tužiocu za visoku korupciju, koji smo mi iz SSP pripremili po ugledu na zakone po kojima je u Rumuniji postupala čuvena tužiteljka Laura Kodruca Keveši, a kojim bi se uspostavila upravo ta tužilačka policija, specijalizovana za visoku korupciju sa pravnim i finansijskim forenzičarima. I ključno - ona bi bila odgovorna tom specijalnom tužiocu, a ne Vulinima, Gašićima, Stefanovićima - izjavila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić u Rači na tribini "Srbija u EU 2030".

Tepićeva je okupljene podsetila da svaka otkrivena malverzacija, svaka korupcionaška afera koju je otkrila imala je za cilj da objasni da svaka ta "kombinacija" zavlačenja ruke u državni budžet znači toliko manje novca za veće plate i penzije, poljoprivrednike, domaće privrednike, ulaganje u mlade, umesto da ih neko “časti” za izborni glas, a onda na njih zaboravi dok napuštaju Srbiju zbog nemoći da se zaposle, leče, napreduju bez "veze", odnosno korupcije.

- Da bi Srbija postala deo Evropske unije 2030. mora se izboriti i sa visokom korupcijom i kriminalom, a ovaj Zakon je jedini pravi način za to - zaključila je Tepić.

- Pad broja stanovnika za skoro 16% procenata nam ukazuje na loše stanje u opštini Rača. Stanje u ovoj opštini najbolje oslikava Karađorđev dom, umesto da je danas jedan od bisera Rače, značajan i za Raču i celu Šumadiju, potpuno je devastiran. Stranka slobode i pravde se zalaže za formiranje Regionalne turističke organizacije Šumadije, samo objedinjavanjem turističke ponude cele regije podižemo njenu atraktivnost kao i broj dana zadržavanja gostiju u ovom izuzetno lepom kraju naše zemlje. Da bi se turizam iskoristio u punom kapacitetu potrebno je investirati kako u objekat Karađorđevog doma tako i u sve bitne objekte u našem regionu, a koji moraju biti stavljeni u funkciju razvoja turizma - rekao je u Rači narodni poslanik Dalibor Jekić. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati