Politika

Direktno.rs

31. 03. 2023. 09:24 3

Tepić: SNS i SPS da prestanu da blokiraju rad Skupštine Srbije

Više od mesec dana je prošlo od poslednjeg zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije, a sednice se ne zakazuju iz nepoznatog razloga. Da li u vladajućoj koaliciji žele da izbegnu raspravu o Sporazumu sa Aljbinom Kurtijem koji su prihvatili i koji je implementiran u 35. poglavlje pristupnih pregovora Srbije u EU ili je u pitanju neki drugi razlog, svaki od njih je kukavički i nedostojan opravdanja za najviši Dom građana Srbije, zbog čega tražimo da se hitno odblokira rad Skupštine kao najvažnije institucije u državi. Građani su nas birali da radimo i odlučujemo o važnim zakonima, ali skupštinska SNS-SPS-Rasimova SDPS većina očito ne sme ništa bez miga Aleksandra Vučića, jer šta drugo sprečava predsednika Skupštine Vladimira Orlića da radi svoj posao - rekla je šefica Poslaničke grupe “Ujedinjeni” i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić.

- Mnogobrojni zakoni izuzetno važni za građane, među kojima i Zakon o Alimentacionom fondu i Roditelj-Negovatelj koji su poslanici naše Poslaničke grupe "Ujedinjeni" uputili u proceduru i koji bi hiljadama majki egzistencijalno pomogli, ostaju po strani zbog arogancije i bahatosti vladajuće većine zabrinute samo za rejting i svoje interesne grupe, a za najranjivije ih briga. Ako ne žele da rade svoj posao, poslanici većine neka vrate mandate i plate građanima. Desetine zakona poslanika opozicije i radnih tela mesecima čekaju nove sednice kako bi bili predloženi za dnevni red, jer svaki narodni poslanik ima nadležnost predlaganja zakona, a ne samo Vlada, kako to vlast pokušava da uspostavi kao praksu, tretirajući narodne poslanike samo kao taster za svoje zakone, a ukidajući istovremeno zakonodavnu nadležnost poslanicima opozicije koji upravo na taj način predstavljaju građane koji su ih birali i predlažu i svoja rešenja - rekla je Tepić i zaključila:

- Stoga zahtevamo od predsednika Narodne skupštine zvanično objašnjenje zbog čega je suspendovao zasedanja parlamenta, kao i kada će početi sa radom plenumska zasedanja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati