Politika

Direktno.rs

30. 03. 2023. 21:08 1

Tribina SSP u Staroj Pazovi: Da menjamo sistem

Istinsko približavanje Evropskoj uniji za Srbiju znači i oštru borbu protiv korupcije koja je zahvatila čitavu državu To je jedan od razloga zašto vlast zapravo ne želi Srbiju u Evropskoj uniji. Godinama se podstiče i toleriše sistemska korupcija zbog čega je Srbija vodeća u Evropi po korupciji u javnom sektoru. Posledica je to da je Srbija među četiri najsiromašnije zemlje u Evropi - izjavio je potpredsednik Stranke slobode i pravde Goran Petrović u Staroj Pazovi na tribini „Srbija u EU 2030“.

Petrović je rekao da je svima jasno da uticaj Srpske napredne stranke na tužilaštvo i policiju zapravo onemogućava borbu protiv korupcije:

- Vlada Ane Brnabić borbu protiv korupcije nema kao prioritet. Naprotiv, već punih pet godina nije doneta strategija za borbu protiv korupcije koja je zavladala javnim sektorom. Koruptivna praksa značajno povećava cene infrastrukturnih projekata što na kraju plaćaju građani nemoćni da se tome suprotstave. Direktori javnih preduzeća koji raspolažu enormnim finansijskim sredstvima se nalaze u stanju vršilaca dužnosti za šta se protivno zakonu biraju više puta. Čitav sistem je podređen rasparčavanju društvenog bogatstva pri čemu stradaju republički, ali i budžeti lokalnih samouprava - rekao je Petrović.

- Vlast SNS-a svoju politiku zasniva na nepoštovanju Zakona na šta zarobljene institucije ne mogu da reaguju. Ulazak Srbije u EU označava kraj koruptivnog sitstema, ali i okončanje vladavine SNS režima i zato nema borbe protiv korupcije - zaključio je Petrović.

Na tribini je govorio i Đorđo Đorđić, narodni poslanik Stranke slobode i pravde (SSP) iz Sremske Mitrovice.

- Ono što je potrebno da radimo je da se okrenemo sebi, sopstvenim resursima, zemlji i građanima. Moramo menjati sistem, jer naša misija nije promena vlasti već promena sistema. Srem i Vojvodina su blago Srbije i moraju biti mesto gde će ljudi da dolaze, a ne mesto odakle će odlaziti u jednom pravcu - da se nikada ne vrate - rekao je narodni poslanik Đorđo Đorđić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati